
Els resultats de la XXII edició del Concurs de Vins i Caves de Catalunya, el Giroví 2017 ja s’han fet públics. En aquesta edició, un jurat format per unes dues-centes persones, entre professionals del món del vi, estudiants i consumidors ha avaluat fins a 200 referències de totes les denominacions d’origen de Catalunya i ha decidit quins són els millors de l’any.
Els ors d’aquesta 22a edició s’han atorgat als següents vins:
- Només 2015, Perelada
- Murri 2016, Vins i Licors Grau
- Sàtirs Blanc 2016, Cellers Arche Pagès
- Solscarel 2015, Rubió de Sòls
- Clos Martina 2015, Mas d’en Blei
- Aikarai, de Giró Ribot
- Vallmajor Rosat 2016, Celler de Batea
- Sinols Rosat 2016, Empordàlia
- Ciutat Vella 2015, Grup Miquel
- Vallmajor Negre 2016 del Celler de Batea
- Somiadors 2014, Els 7 Magnífics
- Naturalis Roure 2016, del Celler de Batea
- Finca Arbre Blanc 2015, Celler Gelamà
- Ocell de Foc 2014, Albet i Noya
- Antima 2015, Empordàlia
- Finca Malaveïna 2013, Perelada
- Finca La Garriga 2013, Perelada
- Martí 2009, Albet i Noya
- Torre de Capmany, Pere Guardiola
- Cava Terra Terrae 2015 de Covides
- Gramona Imperial 2011
- Cava Vives Ambròs Reserva 2014
- Farré Garriga Brut Natural, Farré-Garriga
- Vidal i Ferré Brut Nature Reserva 2014, Caves Vidal i Ferré
- Celler Trobat Reserva 2012, Bodegas Trobat
- I Quinquenni 2010 de Farré-Garriga
- Guilera Musivari 2006 de Cava Guilera
- Vinya de Rosa de Ses Vernes
- Freixenet Malvasia 2009
- Vermut Perucchi Gran Reserva Dorat, de Peruchi 1876
La resta del medaller es pot consultar seguint aquest enllaç.
Les ‘MEDALLES’ d’or, argent i bronze s’han otorgat respectivament als millors vins classificats a cada jurat. La taula notarial present a la sala de tast, que donava fe de la imparcialitat del concurs, estava formada per: Sílvia Paneque, primer Tinent-Alcalde de l’Ajuntament de Girona; Glòria Plana, tinent-alcalde de l’Ajuntament de Girona; Domènech Espadaler, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona; Salvador Puig, director de l’INCAVI; Xavier Albertí, president DO Empordà; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Josep Roca del Celler de Can Roca; Agustí Ensesa. President de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.
Organitzat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, Giroví compta amb la col.laboració de la Diputació de Girona i el recolzament del Foment del Treball, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, la Federació d’Organitzacions Empresarials (FOEC), l’Associació Catalana de Sommeliers, la Federació d’Associacions d’Hosteleria.