VadeVi
El Govern premia el mèrit laboral de persones i entitats del vi

El Govern de la Generalitat ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià 2020 i 2021 a 31 persones i la Placa al treball President Macià a 11 entitats catalanes. Enguany s’han agrupat les dues convocatòries, 2020 i 2021, atès que per les restriccions sanitàries de l’any 2020 no es va poder dur a terme la cerimònia de lliurament de les plaques i les medalles al mèrit al treball.

Aquests guardons reconeixen persones que dins del món de treball hagin destacat per les seves qualitats, mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals. Així com empreses o organitzacions que hagin destacat en el foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat; responsabilitat social i corporativa; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones.

Les medalles i plaques al treball President Macià es van crear l’any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat.

Plaques al treball President Macià

Corresponents a l’any 2020

Entre les Plaques al treball President Macià, l’Executiu català ha acordat reconéixer l’Agrícola i secció de crèdit de Llorenç del Penedès, SCCL, en la categoria de Foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat. Es tracta d’una cooperativa de primer grau amb un component social i econòmic que segueix sent un distintiu de l’entitat.

Destaca per la participació activa en la vida dels habitants del poble, sempre tenint en compte com a objectiu principal la millora en els processos de producció agrària, comercialització dels seus productes (vins, caves i olis), i pel suport al crèdit agrari i assessorament dels seus associats. A més, és una entitat rellevant al municipi, tant a l’àmbit social com cultural i econòmic. Enguany, celebra el centenari del celler.

Corresponents a l’any 2021

També reconeix Mas Martinet Viticultors en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones. El Celler Mas Martinet neix a la comarca del Priorat als anys vuitanta de la mà de Josep Lluís Pérez i Montse Ovejero i ara, s’hi ha sumat la seva filla Sara Pérez.

Aquest projecte té com a filosofia d’actuació una cultura basada en l’equilibri, la sostenibilitat i l’harmonia amb la natura, la recuperació varietal, la mínima intervenció en els processos vitícoles i enològics, així com una defensa d’un món ecofeminista i transversal. Sara Pérez, com a cara visible del celler, personifica l’esperit innovador i exemplificador de la voluntat de forjar un projecte de vida empresarial i familiar que permet portar a terme la seva defensa del territori, la terra i la seva integritat, fet que situa el Celler com a referent de dedicació i esforç laboral tot conciliant-ho amb la vida laboral.

Medalles al treball President Macià

Així mateix, el Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià 2021 a Anna Maria Oliveda Rigau, nascuda a Capmany el 16 de febrer de 1942. Professora de primera ensenyança, titulada a la Universitat de Magisteri de Girona, l’Anna Maria Oliveda va iniciar la seva trajectòria laboral l’any 1961 a l’empresa familiar.

L’any 1985 es va crear la societat Oliveda SA Vins, de la qual és consellera delegada, i la societat Freixa Rigau SA, CAVA, de la que és conseller delegat Josep Freixa, marit de l’Anna. Durant dotze anys va formar part de la Junta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà.

Un reconeixement que també ha recaigut en Maria del Carme Simó Secall. Nascuda a Bellmunt del Priorat el 19 de juny de 1944, ha estat pagesa des dels 14 anys i ha esdevingut una dona de referència a la comarca del Priorat per la seva llarga trajectòria laboral marcada per l’esforç, la dedicació a la terra i el sector de la vinya i el vi.

Va ser la primera dona alcaldessa de Bellmunt del Priorat i impulsora del Centre d’iniciatives Turístiques del Priorat, del qual va ser presidenta durant 25 anys. A més, va ser presidenta de la Cooperativa Agrícola Vinícola del Priorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa