VadeVi
El Grau Superior d’Enoturisme, una opció de futur i adaptada als nous temps
  • CA

graph {“align”:”left”} –>

De cara al proper curs 2021/2022, l’Institut de Formació Professional d’Enoturisme de Vilafranca del Penedès ha presentat una adaptació curricular pel qual l’actual Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística comptarà amb un desenvolupament: el Perfil Professional d’Enoturisme. Així, els alumnes que cursin el Cicle Formatiu l’acabaran amb doble titulació: el títol oficial de Tècnic en Turisme que atorgava la formació fins ara i la complementació que suposa la incorporació de 198 hores d’especialització enoturística amb continguts com els tasts enoturístics, els maridatges, la vinculació i el reconeixement d’altres productes de quilòmetre zero.

Aquesta formació addicional ajudarà els futurs professionals a oferir singularitat territorial i foment del desenvolupament enoturístic quan ideïn i dissenyin les seves pròpies experiències enoturístiques i també quan les implementin i en el seu servei de cara als clients.

En aquest sentit, l’Institut de Formació Professional d’Enoturisme referma el seu objectiu de ser a prop del sector empresarial, d’acostar cada cop més la formació dels seus alumnes amb la realitat que hi ha més enllà i preparar millors professionals per al mercat laboral. És amb aquest objectiu que l’Institut treballa en tres línies:

  • Pràctiques amb modalitat DUAL. 1000 hores de pràctiques remunerades.
  • Docents experts del sector. La formació al centre està íntimament vinculada a l’activitat professional i els docents imparteixen coneixements sobre allò que configura la professió.
  • Si la formació ja s’orientava a l’enoturisme, ara s’incorpora el Perfil Professional d’Enoturisme, amb 198 hores més per desenvolupar continguts, ampliar coneixement i fer transferència d’aprenentatge amb més hores teòrico-pràctiques, millorant l’ocupabilitat dels alumnes.

Enoturisme
Paisatge de vinyes| cedida

A més, i sent molt conscients de la importància de la comunicació en tots els àmbits, l’Institut ha incorporat un projecte transversal de comunicació professional on els alumnes seran protagonistes i, al llarg de dos anys, aprendran a emprar les eines de comunicació online i el marketing digital com a part de la seva formació, amb projectes que seran part del seu currículum.

L’Institut de Formació Professional d’Enoturisme vol treballar per a la promoció turística dels territoris que tenen en la vinya i el vi un dels seus actius més importants, i ho fa des de la professionalització dels treballadors i treballadores del sector. I ho fa a les portes d’una gran oportunitat per a l’enoturisme, que vindrà durant els propers 3-4 anys ja que és una tipologia de turisme cultural on el factor enològic i els cellers són evidentment primordials però on també compten tota la resta d’actors del territori: restaurants, allotjaments, espais patrimonials, cultura, paisatge, història…

D’aquesta manera, tots aquests actors podran gaudir i respondre a diferents interessos de públics, a la vegada que ofereixen al consumidor l’opció de ser en espais oberts, d’arribar-hi amb el seu vehicle…, en definitiva, de fer una activitat que pot controlar en funció dels seus interessos, cosa que serà un factor primordial en les decisions de consum de lleure. Així doncs, cal atreure i fidelitzar el públic local i fer-lo compatible amb el retorn de l’internacional, i per això calen grans professionals preparats per al futur.

Per poder conèixer el centre, explicar amb detall tots els projectes i presentar els docents, l’Institut ha preparat unes jornades de portes obertes presencials amb grups reduïts pel proper 15 de maig. Per a inscriure-s’hi i reservar plaça es pot fer en aquest enllaç. Pel que fa a la preinscripció oficial als cicles de grau superior, es podrà fer per via telemàtica entre els dies 25 i 31 de maig en aquest altre enllaç del Departament d’Educació de la Generalitat. per a més ajuda en la preincripció, es pot trucar directament a l’Institut de FP d’Enoturisme al 93 169 41 02.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa