El Repte Vi10 és el primer projecte solidari i de co-creació d’aquest format organitzat per 10 clients del Grup Ametller Origen que, sense conèixer-se, han estat escollits per elaborat plegats un vi blanc al Penedès.

La convocatòria es va obrir al setembre de 2015 i els seleccionats, motivats per diferents causes, han treballat plegats durant un any liderant un rol a l’equip. Un enòleg, una actriu, un comercial i fins i tot una perfumista-sommelier han aportat el coneixement al grup i la força per a la seva creació. Es tracta de: Carles Palahí, periodista i publicista; Txell Aixendri, actriu; Laia Ventura, propietària de turisme rural a Oix; Miquel Bonet, escriptor i articulista; Darío Jodar, enòleg; Maria Rosa Ferré, aficionada a la fotografia, instagramer; Núria Cruelles, perfumista i sommelier; i la parella de publicistes Ester Acosta & Eloi Alcaide. Per la seva banda, l’il·lustrador Conrad Roset ha col·laborat amb el disseny de l’etiqueta.

Els protagonistes han viscut junts totes les fases d’elaboració d’aquest xarel·lo penedesenc, des de la verema fins a la comercialització passant pel premsat, els tastos, l’embotellament, l’etiquetatge i les sessions estratègiques de treball. I serà ara, a la comercialització, on es tancarà el cercle d’un projecte que es va originar amb un rere fons social i que destinarà els seus beneficis a una entitat sense ànim de lucre, l’Associació Live!, dirigida al col·lectiu de dones que han superat un càncer de mama.

Per al Grup Ametller Origen aquest projecte és un canvi de paradigma en la relació companyia-client, i després de l’experiència aspira a seguir posant en marxa projectes de co-creació amb els seus clients. A més, s’ha vinculat amb el món del vi degut a l’origen i emplaçament de l’empresa a la comarca del Penedès. D’altra banda, ha permès posar en marxa el celler Mata d’Abelló, amb unes vinyes que la marca té a Gelida.

La presentació oficial del Repte Vi10 tindrà lloc el dijous 27 d’octubre a la botiga que el grup té al c/ Calvet 33; el 2 de novembre es portarà també al sopar solidari de l’Associació Live! Els assistents podran conèixer als protagonistes d’aquesta primera edició i tastar el vi en primícia.

Nou comentari