L’agost de 2014 obria les portes un projecte molt particular que va nàixer per retre un sentit homenatge al vermut, tant la beguda en sí com la cultura de l’aperitiu que tan arrelada tenim a Catalunya.

El Museu del Vermut va ser una aposta molt personal de Joan Tàpias, col·leccionista d’objectes relacionats amb aquesta beguda des de feia molts anys. Enguany, celebren set anys de la inauguració del projecte, i Tàpias se sent molt content i realitzat: “Tothom a la vida té un somni, i jo he complert el meu fent realitat el museu”, comenta a Vadevi. “Des del moment en què vaig iniciar a aficionar-me pel producte, pensava com m’agradaria poder compartir les troballes perquè la gent ho pogués gaudir tant com jo”.

“Els primers mesos van ser complicats”, recorda Tàpias, però amb el temps i algun ajustament a l’equip, on entre d’altres s’hi va incorporar el seu fill Joan, el projecte no ha parat de créixer i consolidar-se. “Aquest 2020 ha estat molt complicat, la pandèmia ens ha afectat a tots, però a dia d’avui estem contents perquè hem tornat a recuperar el ritme”, comenta. De fet, continua “aquests mesos d’estiu, entre el juny i l’agost, han estat forts i fins i tot hem fet millors números que en tot el 2019”.

Espai de bar dins el Museu del Vermut

La col·lecció particular d’en Joan té al voltant d’unes 6.400 peces, però comenta que no les pot exposar totes perquè li manca espai. Tot i així, sempre està atent a les novetats, i de tant en tant en compra alguna, diu, i fins i tot, explica, hi ha molta gent que li fa arribar ampolles, eines o cartells que troben relacionades amb el món vermuter perquè les incorpori al catàleg.

“En aquests set anys ens ha visitat molta gent, d’entrada ho feien atrets per l’oferta del Museu, però ara també ens hem convertit en referents a la cuina i també ens busquem per l’oferta gastronòmica”, comenta l’impulsor del projecte. “De fet, el vermut sempre ha estat l’excusa, l’ànima de tot, i encara actualment el nostre Cori és el producte que més es ven o es consumeix quan ens venen a veure. Tant, que estem venent unes 10 mil botelles l’any només al local“.

Explica que s’hi apropen persones de Reus, de Catalunya i també de fora. De fet, Joan Tàpias es mostra molt content d’atendre persones interessades en el vermut d’arreu del món. “El projecte ha funcionat molt bé i a més a més, hem tingut molt bona prescripció i difusió. Només durant l’agost han buscat ‘Museu del Vermut’ a Google fins a 159.000 vegades!“, diu amb orgull.

La valoració general que en fa, per tant, és molt positiva. “Seguim creixent i millorant any rere any des del principi“, explica, i “estem contents perquè veiem que la gent ens fa confiança i estem treballant millor que mai”, diu. I conclou, amb la mirada al futur: “Espero que sigui així per molts anys més, perquè hem fet una gran família de disset persones -diu en relació als disset treballadors que té el projecte- amb els quals és un plaer poder seguir sumant i compartint aquesta aventura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa