VadeVi
L’e-RVC incorpora noves funcions per agilitzar tràmits de gestió
  • CA

El nou Registre vitivinícola de Catalunya (e-RVC) amplia des d’aquest mes de setembre les seves funcionalitats per tal de facilitar la gestió dels seus projectes a tots els viticultors catalans.

Des d’ara s’incorporen noves tramitacions lligades a la gestió del potencial vitícola. S’ha calculat, segons el Departament d’Acció Climàtica, que aquesta nova eina mourà al voltant de 12.000 sol·licituds anuals que es gestionaran electrònicament. De fet, ja permet fer les sol·licituds i comunicacions d’arrencada i de plantació, i a final del mes de setembre, les sol·licituds de modificació de localització de vinya.

e-RVC, en favor de la traçabilitat

El e-RVC és una plataforma a mans del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que ha de permetre als viticultors la tramitació electrònica, l’accés per intervenir de manera directa en la gestió de les seves vinyes i la consulta dels tràmits relatius a la gestió del potencial vitícola, entre d’altres.

L’e-RVC és l’eina del sector vitivinícola que ha de permetre la tramitació electrònica, així com l’accés per intervenir de manera directa en la gestió de les seves vinyes o consultar els tràmits relatius a la seva propietat. Tot plegat, amb l’objectiu també de garantir la traçabilitat dels productes vitivinícoles i facilitar la gestió de tots els operadors. Ara per ara, ja permet als viticultors intervenir de manera directa en la gestió del seu potencial vitícola, i el proper any 2023 s’incorporarà la possibilitat de gestionar la totalitat de les seves explotacions vitícoles, així com la propera verema.

La nova aplicació ha permès que gran part dels sol·licitants hagin accedit de manera particular a la seva tramitació electrònica i els ha facilitat fer un seguiment dels seus expedients des del moment de la sol·licitud fins a la seva resolució. Amb la posada en marxa d’avui es permetrà la realització de gestions als més de 7.000 viticultors, de les més de 73.000 parcel·les vitícoles, amb una superfície total de 54.198,27 hectàrees.

L’eina, activa des del mes de gener de 2022

El passat 15 de gener s’activava el primer tràmit per poder sol·licitar la concessió de nova plantació de vinya del renovat registre vitivinícola de Catalunya. De fet, l’any 2003, el Departament ja va apostar per un registre que inclogués tots els actors implicats en el sector, des de la producció de raïm fins a l’elaboració del vi amb l’objectiu de complir amb la normativa i millorar la comunicació amb el sector vitícola i agilitzar els tràmits administratius de les explotacions. Ara, per tal d’adaptar l’aplicatiu a les necessitats actuals i als nous reptes del sector i atès que el sistema ha quedat obsolet, s’està treballant en el desenvolupament de manera modular d’una nova plataforma que tot just inicia un funcionament progressiu a partir d’aquest mes de gener.

Aquesta gestió telemàtica pot suposar un estalvi substancial de temps i desplaçaments a les diferents dependències del departament. A més a més, el fet que hi puguin accedir les denominacions d’origen víniques i els cellers elaboradors permet també gestionar el potencial vitícola i poder fer un seguiment detallat de la verema.

Lligat a la tramitació electrònica, una novetat del e-RVC és que permetrà la realització dels tràmits electrònics de forma individual o a través d’entitats habilitades, les quals podran intervenir en nom del representat davant l’administració prèvia autorització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa