VadeVi
El Penedès amplia la xarxa d’estacions meteorològiques de vinya
  • CA

Les jornades Treball, talent i tecnologia a l’Alt Penedès: Projectes en marxa han servit per presentar la xarxa d’estacions meteorològiques instal·lades en vinyes i finques de tots els municipis de l’Alt Penedès. Un projecte que permet que els viticultors i ADV’s de la comarca puguin accedir a informació de les estacions a través dels seus mòbils.

La presentació ha anat a càrrec del gerent de l’empresa Central de Compres Vitivinícoles SL (CCV), Joan Olivella, encarregada desenvolupar el projecte. La xarxa, que ja disposava d’unes 15 estacions, s’ha ampliat fins a 39 estacions gràcies a l’acord amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La xarxa d’estacions meteorològiques s’ha instal·lat en indrets representatius de cada municipi, seleccionats pels tècnics ADV que treballen al territori. Cada municipi té com a mínim una estació i en els cas dels municipis amb més extensió, se n’ha instal·lat més d’una, amb l’objectiu de poder monitoritzar exactament la climatologia de tot l’Alt Penedès.

Les estacions recullen en temps real diverses dades com la temperatura, la pluviometria, la humitat, la previsions meteorològiques, alertes de gelades… Tota aquesta informació es pot visualitzar a través d’una App que els viticultors es poden descarregar en el seu telèfon mòbil. Cada viticultor podrà visualitzar fins a 20 estacions diferents.

Tota la informació recollida estarà a disposició dels tècnics ADV de la comarca, que mitjançant un programa de modelització, permetrà preveure possibles malalties a la vinya i donar suport a l’hora de prendre decisions, davant de riscos que puguin desenvolupar-se durant el cicle vegetatiu de la planta. 

Els viticultors interessats en connectar-se a la xarxa d’estacions CCV, s’hauran de posar en contacte amb l’ajuntament del seu municipi. Gràcies a l’acord amb el CCAP, el cost per un any d’accés a la xarxa, serà de 35€ per cada usuari.

CCV, estalvi i eficiència per a viticultors i cellers

La Central de Compres Vitivinícoles (CCV) és una empresa de serveis nascuda al Penedès el 2016, amb l’objectiu de generar estalvis a viticultors i cellers a través de la compra agregada. La innovació i la tecnificació del sector vitivinícola també formen part del seu àmbit d’actuació. El 2019 es va iniciar el projecte d’estacions meteorològiques per oferir informació fiable als associats de CCV a l’hora de prendre decisions i tractaments a la vinya. A part de la xarxa de l’Alt Penedès, CCV també ha instal·lat estacions a Alella, al Priorat i al Baix Penedès.

Actualment CCV dona servei a 108 cellers i 400 viticultors, amb una cobertura de més de 5.000Ha de vinya. Els seus principals àmbits d’actuació són els productes fitosanitaris, la maquinària agrícola, el gasoil, els serveis logístics i el sucre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa