VadeVi
El Pla de Bages i els seus vins, explicats per Josep Pelegrín i Marc Trilla
  • CA
D’esquerra a dreta: Josep Pelegrín, Marc Trilla, Salvador Puig i Joan Soler | E.V.

!--akiadsense-->

“Els vins del Pla del Bages no vol ser la típica guia de vins; és un llibre que explica història, mostra territori i patrimoni i reflecteix la manera de fer de la seva gent”. Són paraules dels seus autors, el sommelier Josep Pelegrín i el fotògraf Marc Trilla, en el marc de la presentació que se n’ha fet aquesta setmana a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Un acte on també hi va assistir el President de la DO Pla de Bages, Joan Soler, i el Director de l’INCAVI, Salvador Puig.

“No sóc nascut aquí, però hi vaig arribar quan tenia 14 anys i em sento molt bagenc”, deia Pelegrín. “I un projecte que ens permetés explicar aquest territori a tothom em va atrapar i motivar de seguida. I continua: “El llibre ha de captar l’atenció cap a una zona que té molt a oferir, per això també hem volgut fer-lo molt visual i que inclogui imatges potents sobre el territori”.

El fotògraf, Marc Trilla, explica que la feina ha estat senzilla i que s’ha sentit molt ben rebut a tot arreu on ha hagut de plantar el trípode: “Quan vam començar amb el projecte no m’imaginava que descobriria històries i paisatges tan interessants com les que m’ha ofert aquesta experiència. És una satisfacció haver pogut trepitjar així el Bages i sobretot haver estat convidat a conèixer les intimitats dels cellers i de les persones que hi treballen. Ens hem sentit molt ben acollits”.

El llibre arrenca amb història, s’atura en el present del sector i s’aventura a parlar del futur i de cap on han de caminar tots els seus actors. A més, inclou una descripció dels cellers que en formen part, dels quals es recomana fins a tres referències de cadascun: el vi estrella, el vi que millor defineix el celler i el “cop amagat”, la raresa o aquell vi que no és senzill de trobar. Un escumós o un vi bullit en podrien ser un exemple, tècnica -aquesta última- que segons expliquen els bagencs ha estat recuperat en diversos cellers de la DO.

“Aquest llibre naix en un moment molt especial per al Bages”, deia el president de la DO Joan Soler. “Tenim una història mil·lenària, però és cert que actualment hi ha un renaixement de la gent que s’estima la terra i en sap treure els millors productes”. “Llibres com aquest, amb un recull documental tan important, són necessaris per a continuar creixent i consolidant la identitat col·lectiva del nostre territori vitivinícola”.

Editat per Pagès Editors, “Els vins del Pla de Bages” és un llibre amb textos de Josep Pelegrín i fotografies de Marc Trilla. El preu de venta al públic és de 30€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa