VadeVi
El respecte pel medi ambient centra les 5es jornades tècniques de Covides
  • CA
Aquestes jornades s’organitzen anualment per a informar als socis de temes d’actualitat del sector

La cinquena edició de les jornades de viticultura que organitza anualment Covides s’han centrat enguany en la presentació d’estudis i tècniques de treball respectuoses amb l’entorn i el conreu de la vinya. A les sessions hi ha participat el Servei d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DAAM), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), i investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i de l’Institut de Ciències de la Vinya i el Vi de la Rioja. Covides organitza anualment aquestes jornades tècniques per a donar a conèixer als seus socis, l’actualitat del panorama vitivinícola del moment.

Una experiència de 4 anys al Penedès

El catedràtic i membre del grup de recerca de sòls i aigües de la UdL, Josep Maria Villar, ha presentat un estudi de fertilització realitzat durant 4 anys al Penedès. L’element principal de l’estudi era la incorporació de nitrogen durant l’aplicació de diversos tipus de fertilitzants; i l’assaig, que presenta 12 tesis, demostra el canvi de variables abans i després d’aplicar aquest component, i la importància que aquest té en les fermentacions de mostos.

El maneig sostenible del sòl vitícola a partir de les cobertes vegetals

L’investigador del Servei de Viticultura de l’Institut de Ciències de la Vinya i el Vi de la Rioja, Sergio Ibáñez, ha fet una radiografia sobre l’actual aplicació de les cobertes vegetals i ha destacat el bon funcionament de les d’aquest tipus de tècnica agrícola amb rec de suport. A més ha presentat un estudi que demostra com la instal·lació de cobertes, redueix entre un 20 i 30% el potencial productiu.

A les jornades també s’han tractat temes com l’impacte del coure en l’agricultura en sòls agraris per part de l’investigadora del Programa de Gestió de Residus Orgànics, Assumptció Anton, i les formes més adecuades d’aplicació de fertilitzants segons el tipus de terres, de la mà de l’investigador del Programa d’Ús Eficient de l’Aigua. Tots dos programes es desenvolupen a través de l’IRTA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa