VadeVi
El temporal arrasa vinyes, collites i municipis del Penedès
  • CA

A primers de setmana va ser a l’Empordà. Aquest dimecres el temporal de vent, pedra i pluges ha descarregat fort sobre el territori del Penedès, provocant diverses destrosses tant a municipis com Vilafranca del Penedès o Pacs del Penedès com als termes municipals de l’entorn penedesenc.

Algunes de les vinyes del territori, on justament aquests dies s’hi està collint el fruit de l’any, han patit fortament els efectes d’aquestes ventades i tempestes, provocant en alguns casos la pèrdua o una forta afectació en la producció d’aquelles varietats que esperaven recollir aquests últims dies d’agost o primers de setembre.

Hem recollit algunes de les imatges amb els efectes del temporal sobre les vinyes. Els viticultors lamenten el mal que pot fer sobre la planta, però sobretot que s’hagi fet malbé el fruit que encara estava pendent de collir. “Demà teníem previst sortir a collir-la; o només ens faltava aquesta finca, i ara el temporal fa que no puguem aprofitar ni un gra”, diuen a Vadevi alguns dels cellers afectats.

View this post on Instagram

A post shared by Celler Mas Candí (@cellermascandi)

D’altres, han compartit la situació a través de les xarxes socials. “No tenim paraules“, ha publicat el celler Mas Candi al seu perfil d’Instagram, acompanyant una imatge d’una de les seves finques afectades on s’hi pot veure les fileres inundades i els gotims de raïm fortament tocats.

“Un any d’esforç i il·lusions perduts en 15 minuts. Demà les anàvem a collir”, deia en una història d’Instagram Bruno Colomer, en referència a unes vinyes afectades pel temporal de la marca Codorníu.

Història de Bruno Colomer a Instagram
Vinyes afectades a la zona del Penedès | Foto: Qalidès
Vinyes afectades a la zona del Penedès | Foto: Qalidès

Trinxamenta a la vinya del Vinseum“, compartia Ton Rimbau en aquest vídeo, que també ensenya les afectacions del temporal. “Demà tocarà tractar, ja ho estic preparant tot per sortir i intentar cicatritzar les ferides d’avui”. “No sé si es podran salvar”, però s’ha d’intentar, dirà Rimbau.

“Les vinyes s’han salvat, però al celler també l’hem patit“, compartien des del celler Albet i Noya, amb un vídeo on es pot veure els efectes del temporal. Els penedesencs aprofiten la comunicació per enviar un missatge de suport. “Molts ànims als pagesos i viticultors que han tingut pèrdues en aquest malaguanyada pedregada. Molta força!?

View this post on Instagram

A post shared by Pioners en vins ecològics (@albetinoya)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa