VadeVi
El vi català té el seu espai al Festival oríGenes
  • CA

Aquests dies 11, 12 i 13 de juny se celebra a Teià oríGenes Festival Gastronòmic, un esdeveniment que vol ensenyar l’artesania de la cuina, el gaudi dels productes de més qualitat i com mariden amb els vins seleccionats especialment per a l’ocasió. Dotze artesans de la gastronomia cuinaran en viu, de manera ininterrompuda, en un entorn entre bosc, vinyes, mar i muntanya per donar una experiència de màxima qualitat alhora que es fa èmfasi en la importància que tenen la tradició i el respecte pel medi ambient.

oríGenes és el projecte de tres emprenedors especialitzats en la comunicació i en el disseny d’experiències gastronòmiques: Lluís Cintas, Ana Godó i Emilio Suárez i, com diu el primer, “no és un projecte per a un any” sinó que té la intenció de “deixar un llegat” i que els assistents, a més d’una experiència única, acabin reflexionant sobre “la necessitat de prendre consciència sobre la cuina i el planeta”. És per això que, a més dels àpats, hi tindran lloc els ‘Debats Menjar La Vanguardia’, on experts en gastronomia i sostenibilitat com Josep Roca, Carme Ruscalleda, Eudald Carbonell o Sergio Vila-Sanjuán, entre d’altres, participaran en debats sobre el passat, el present i el futur d’una alimentació que sempre ha de tenir en compte la terra que l’origina i ser conscient, ètica i sostenible.

La presentació del festival oríGenes
La presentació del festival oríGenes a l’Espai WITO de Barcelona

Els cuiners seran Carlos Piernas, Anselmo Pérez, Viri Fernández, Nacho Gómara, Edu Torres, Daniel Jordà, Albert Roca, José Luis Domínguez, Gorka Rodríguez, Eva Vila, Juan Ángel Rodrigálvarez i Bàrbara Sanfilippo. Segons Emilio Suárez, la seva selecció ha estat el fruit de la cerca de “professionals creatius, emprenedors i que aposten per la cultura de l’esforç”. Cuiners que a més, són “gent respectada pel seu sector i imprescindibles per entendre el producte que representen. La cerca va suposar un recorregut del Cantàbric al Mediterrani, més de 3.500 quilòmetres a través de la península Ibèrica per trobar els més indicats pel seu talent, la seva sensibilitat amb l’entorn i, també, els productes naturals i les tècniques tradicionals i ancestrals que faran servir.

Pel que fa als vins que maridaran amb aquests àpats, l’encarregat de seleccionar-los ha estat Quim Vila, de Vila Viniteca, entre els quals n’hi ha set de catalans. Per als plats de Carlos Piernas –salmó fumat tallat a mà, bunyol de salmó i morro de salmó al Pil Pil- ha triat L’O de l’Origan Rosé i l’Aire Rosé de L’Origan (Cava); per al de Bárbara Sanfilippo –anxoves en salaó–, dos Empordàs, Anna Espelt Cap de Creus Escumós de l’Empordà 2015 i Anna Espelt Cap de Creus Cala Rostella 2018; per a Nacho Gómara, que farà una escalivada i escuma d’espàrrecs blancs amb pèsols Lágrima, Cèrvoles Blanc 2019 i Tomàs Cusiné Vilosell 2018 (Costers del Segre); i finalment per a Albert Roca, –gelat d’alfàbrega, caramel a la lavanda, oli d’oliva verge extra amb taronja i canyella i sorbet de tomata i maduixa–, Gramona Vi de Glass Gewürztraminer criança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa