VadeVi
El 14 de setembre, la gran final arriba a Rubí
  • CA

Ha calgut que més de seixanta tastadors hagin fet deu desplaçaments pel territori de les diverses denominacions d’origen catalanes i hagin emplenat sis-mil fitxes de tast a cegues, per saber quins són els vins que es classifiquen per al tast final dels Premis Vinari que es durà a terme al Celler Cooperatiu de Rubí el dilluns 14 de setembre a la tarda.

Lleida, Reus, Figueres, Manresa, Vilafranca del Penedès, Gandesa, les instal·lacions de la Universitat de Barcelona a Santa Coloma de Gramenet, Sant Sadurní d’Anoia i Falset han acollit la gira de tastos dels Premis Vinari que ara, un cop finalitzada aquesta fase inicial i fet el recompte de les puntuacions, ha posat nom als vins finalistes d’aquesta edició 2015.

El llistat dels vins classificats s’anirà publicant, categoria per categoria, a VADEVI.cat i a la web dels Premis Vinari durant aquest mes d’agost.

Un any més, el tast final dels Vinari tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Rubí, un edifici modernista recentment recuperat, que precisament es va reinaugurar -després d’una temporada tancat i en procés d’obres- coincidint amb la primera edició del concurs l’any 2013.

El tast final reunirà a una vintena de professionals del sector vitivinícola català (enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats, distribuïdors, etc), qui de nou tastaran a cegues les referències finalistes i hi donaran la puntuació definitiva en aquest tercer any del concurs de vins de Catalunya.

Enguany, i a diferència de les dues edicions anteriors, hi ha menys vins finalistes. En aquesta edició, només s’han classificat els 9 vins més ben puntuats de cada categoria, cosa que garanteix que tots els vins finalistes rebran un guardó (1 Vinari d’Or, 3 Vinaris de Plata i 5 Vinaris de Bronze per categoria). A més a més també tindran premi els tres vins més ben puntuats de cada denominació d’origen i el millor Vi Ecològic de cada categoria.

El pòdium definitiu dels guanyadors es donarà a conèixer en el marc d’una gala de lliurament de premis que tindrà lloc el divendres 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa