VadeVi
El Born prorroga un mes l’exposició sobre el vi català
  • CA

En principi l’exposició havia d’estar oberta al públic durant tot el mes de desembre, però l’èxit ha fet que s’hagi decidit prorrogar-la durant tot el mes de gener.

I és que per primera vegada a un sol espai, es fa un repàs a la història del vi a Catalunya, s’analitzen les fites més importants i es fa una fotografia de la situació actual.

Segons el Coordinador de l’INCAVI, Xavier Agell, “cal aprofitar els flux de visitants del Born Centre Cultural per promocionar el vi català, entre els turistes, però també entre els visitants locals, i durant aquest mes de desembre els comentaris han estat molt positius”

La mostra està organitzada amb divuit plafons on es combina imatge i text i on s’hi pot trobar una part referida al passat, amb l’arribada del vi a Catalunya, la fil·loxera i els cellers modernistes.

I una part, encara més important dedicada al present. S’explica com s’elaboren els diferents tipus de vins, quina regulació jurídica tenen, dades de consum i d’exportació, la feina d’investigació de l’INCAVI, les Denominacions d’Origen, les diferents varietats de raïm, etc.

A l’exposició els Premis Vinari hi tenen un lloc destacat com a promotors i impulsors del vi català, de la mateixa manera que també es valora la feina feta per la Guia de Vins de Catalunya.

D’altra banda, es pot veure una reproducció d’una secció d’un tall de sòl, (cedit pel Celler Espelt) en el que es poden distingir els diferents tipus de terres on creix la vinya a Catalunya, com els calcaris, pissarra, etc.

Agell recorda que “aquesta exposició està pensada perquè sigui itinerant i pugui recórrer tot el territori, allà on ens la demanin”,. S’ha realitzat amb materials lleugers i tots aquells que així ho desitgin, entitats públiques o privades, poden sol·licitar-ho directament a l’INCAVI i els hi serà cedida pel temps que necessitin.

El vi català, passat i present de futur, es podrà veure tot el mes de gener a la Sala Dalmau del Born Centre Cultural de Barcelona i l’entrada és lliure.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa