VadeVi
El Caixa Penedès Vijazz omple Vilafranca de música i vi

Més de 45.000 persones van viure el Caixa Penedès Vijazz el passat cap de setmana, gaudint intensament de la cultura del vi i el millor jazz, en la que ha estat la millor edició, tant en nombre de visitants com en la qualitat dels artistes i cellers, segons els organitzadors.

En un extraordinari ambient de vins, música i cultura, Vilafranca i el Penedès han tornat a ser el centre d’atenció cultural catalana gràcies a la cinquena edició del Caixa Penedès Vijazz. La Fira de vins de la Rambla Nostra Senyora era plena de visitants passejant amb una copa de vi a la mà i gaudint dels 45 cellers del Penedès que varen mostrar els seus millors vins i caves. Es van servir més de 60.000 degustacions, tot superant les expectatives més optimistes, a les més de 45.000 persones que varen visitar la fira procedents d’arreu de Catalunya, de l’Estat i, cada any amb major nombre, d’estrangers de la comunitat europea i internacionals.

Les sessions de tast i maridatge, organitzades en tres sales diferents (la nova rambla Sant Francesc i dues sales a L’Agrícol), han acollit 1.270 persones, que han gaudit de tastos tant de nivell inicial com interessantíssimes cates verticals.

Les visites a cellers i les visites culturals també han vist augmentada extraordinàriament la seva demanda, complementant l’estada dels turistes durant les hores que està tancada la fira.

Hotelers i restauradors han posat el rètol de complert -o quasi complert- aquests dies de fira i el dissabte al vespre, el nombre de visitants a la vila va ser molt significatiu.

En quant al festival de jazz, l’èxit va tornar a ser total. La plaça Jaume I es va tornar a omplir de gom a gom per gaudir del programa d’actuacions d’aquesta edició, amb una ocupació total els tres dies de concert, que va ser perfectament complementada amb el nou escenari de la Rambla de Sant Francesc, que ha mostrat tot el seu potencial per convertir-se en un gran espai de concerts.

Actuacions com del dels Tower of Power o Branford Marsalis han fet les delícies tant dels amants del jazz com dels que s’acosten a aquest gènere per primera vegada. El concert de Kyle Eastwood va fer que el divendres s’omplís totalment la plaça i el concert de Terence Blanchard ha estat considerat per molts entesos com un dels millors del festival. Destacar també el concert dels millors artistes de jazz estatals, Llibert Fortuny i Perico Sambeat, que van fer una actuació molt emotiva i plena de referències al Vijazz.

Els concerts i activitats del nou escenari de Sant Francesc van permetre descobrir un nou espai, ampli i adequat per gaudir de noves propostes musicals i culturals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa