VadeVi
El cava, català; el vi, de la Rioja i Ribera del Duero
  • CA

Les persones que vulguin obtenir la nacionalitat espanyola han de superar dues proves indispensables que dissenya i administra l’Institut Cervantes. La primera, obtenir el diploma oficial DELE A2 que té a veure amb el coneixement bàsic de l’idioma oficial de l’estat. La segona, passar una prova que acredita el coneixement de la Constitució espanyola i de la realitat social i cultural del país. Com a requisits per a optar-hi, cal ser ciutadans de qualsevol nacionalitat, majors de 18 anys i amb capacitat legal per a obrar.

Per a preparar-se la prova de coneixements constitucionals i socioculturals d’Espanya (CCSE) l’Institut Cervantes edita un manual en el qual hi apareix informació molt diversa sobre legislació, organització territorial o aspectes relacionats amb la cultura i societat espanyoles que cal aprendre. Entre aquests apartats, també hi surt informació sobre el “menjar i beure”, en el qual es refereixen a conceptes com la “tapa, la ració o l’aperitiu” i a “productes típics amb projecció internacional”, entre els quals hi apareixen el vi i el cava.

“Algunas comidas o bebidas españolas con proyección internacional son la paella, la tortilla de patatas, los churros, el gazpacho o la sangría. Por otro lado, también se pueden señalar los siguientes productos típicos: aceite, frutas y verduras, marisco y pescado, ibéricos; dulces como el turrón y mazapanes; bebidas como vinos, cava y sidra, etc”.

Més enllà del detall dels productes, també ennumeren algunes de les “regions més conegudes d’on són típics aquests productes”. En aquest punt, els exemples que utilitzen són els següents: “La Rioja, Ribera del Duero y Jerez, para los vinós; Principado de Asturias, para la sidra; Cataluña, para los cavas”…

Seguint aquest enllaç hi trobareu un test gratuït per a practicar amb les proves del CCSE.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa