Imatge del celler el dia del tast final dels Premis Vinari 2013 Foto: Localpres | Ajuntament de Rubí

L’Ajuntament de Rubí ha presentat un programa d’activitats culturals que ompliran el celler cooperatiu durant els propers mesos.

Aquest divendres ja hi estrenen dues exposicions. D’una banda, els insectes gegants de la Companyia Sarruga, especialitzada en espectacles de carrer; i, de l’altra, una mostra d’escultures de Pep Borràs realitzades amb ferro, una part de les quals s’integraran a diversos espais de la ciutat.

En paraules de la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Rubí, Neus Muñoz, “el nou equipament ha de tenir un paper destacat en la construcció de la comunitat i en la projecció de la nostra ciutat, tant cap a l’exterior com dins de la pròpia ciutat”. I afegeix: “Volem que el celler siguin un espai que doni forma als fets culturals del nostre temps, treballant de manera conjunta amb els artistes”.

Al llarg d’aquest primer semestre, també hi haurà tallers amb artistes -com el que farà Pep Borràs sobre l’art de la ferralla els divendres 21 i 28 de març; o un taller de construcció d’una flauta de Pan al mes de maig. També hi ha programades una mostra de grafitis, espectacles de teatre i música i conferències, entre d’altres.

Les activitats es realitzaran a la Sala de tines, l’espai central del celler, a la sala Espai Tremuja, antic espai destinat a la recollida del raïm, i a la Sala Cèsar Martinell.

Recuperació del celler cooperatiu

El celler Cooperatiu de Rubí va reobrir les portes al mes de setembre del 2013 acollint el tast final dels Premis Vinari 2013. Una cinquantena de persones, entre sommeliers, enòlegs i premsa especialitzada van tastar les 200 referències finalistes al concurs en una jornada que va concloure amb un sopar al mateix recinte i de la qual van sortir els vins guanyadors de la primera edició del certamen.

A finals d’octubre, el celler va acollir també una fira de vins guardonats al certamen que va reunir a una dotzena de cellers amb referències premiades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa