Emendis vol innovar i millorar constantment, per això ara s’ha decidit a plantar vinya als Pirineus. Les poblacions de Garòs i Salardú, a la Vall d’Aran, són les escollides. L’objectiu és aprofitar l’influència de l’intercanvi tèrmic entre el dia i la nit en el procés de maduració i utilitzar les condicions climàtiques de la zona per a poder plantar varietats que són originàries de països freds. “Aquestes varietats s’han plantats en zones més mediterrànies i no han funcionat com s’esperava”, explica l’enòleg d’Emendis Lluís Raventós. En total es plantarà una hectàrea de vinya de les varietats terpèniques Gewurztraminer i Cabernet Franc, la primera blanca i la segona negra.

Raventós assegura que “un dels grans riscos és el fred de l’hivern i la primavera, per tant, es busquen varietats que brotin tard i madurin d’hora i alhora aguantin temperatures extremes” i conclou: “esperem aconseguir donar el màxim d’expressió aromàtica”.

Segons han informat fonts de la companyia, l’experiència es durà a terme a 1.250 metres d’alçada en un sòl franc sorrenc amb un nivell alt de matèria orgànica i en una finca fresca i ben orientada de cara al sol.


Les vinyes d’Emendis al Penedès FOTO: EMENDIS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa