VadeVi
El celler Mas Llunes presenta nous vins «Singulars»
  • CA

El celler empordanès Mas Llunes ha tret dos nous blancs experimentals sota el nom de “Els Singulars”. Es tracta de dos monovarietals, el Singular 13.1 i el Singular 13.2, elaborats amb carinyena blanca, el primer, i garnatxa roja, el segon.

Aquest nou projecte del celler té com a objectiu experimentar en l’elaboració d’aquestes i altres varietats autòctones per tal d’anar coneixent com s’expressen i quina és la millor manera d’elaborar-les. “Els Singulars” són vins únics i diferents en cada anyada, sempre provinents de varietats autòctones i vinyes molt velles i elaborats en quantitats molt petites.

Singular 13.1 Blanc de Vinyes Velles

Carinyena blanca 100%, provinent de la selecció dels ceps d’aquesta varietat d’una vinya de més de 70 anys del paratge de Fontanilles, plantada en terrenys de pissarra. El most ha macerat amb les pells del raïm durant tres hores, a continuació s’ha escorregut per gravetat i acabaria fermentant en dipòsit d’inoxidable. És un blanc sense pas per fusta. Es va embotellar el maig de 2014 i té una producció limitada de 1.200 ampolles de 75 cl.

Singular 13.2 Garnatxa Roja

La garnatxa roja s’obté de vinyes amb més de 70 amys de la finca Fontanilles, situada en terreny pissarrós. En l’elaboració, una part del vi ha fermentat en bóta de roure francès, on s’hi va criar durant 5 mesos, i l’altre ha fermentat en inoxidable. Es va embotellar el maig del 2014 i la seva producció és també limitada de 800 ampolles de 75 cl.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa