VadeVi
Un club de vins suec tria el Priorat com a "Regió vitivinícola" del 2016

Aquest dissabte 19 de març s’ha fet la inauguració oficial a l’absis del Castell de Falset l’any Priorat-Montsant després que l’associació sueca Munskänkarna, el club de vins més gran d’Europa (més de 24.000 adherits), hagi escollit la comarca del Priorat i les dues denominacions d’origen com a “Regió vitivinícola de l’any 2016”.

En aquesta tria s’ha tingut en compte criteris com la qualitat dels seus vins i la destinació, així com també el fet que hi hagi un bon nombre de referències de Priorat i Montsant comercialitzant-se tant a Suècia com a Finlàndia (país en el qual el club també hi és present). L’acte d’aquest dissabte tancarà l’estada de la delegació sueca desplaçada al Priorat per donar el tret de sortida a l’any Priorat-Montsant, una visita que els ha permès conèixer en profunditat el territori i els vins de la DO Montsant i de la DOQ Priorat.

Tastos guiats, visites a cellers, trobades amb productors, showrooms i la descoberta d’espais patrimonials, com la Cartoixa d’Scala Dei, i museístics, com el Castell del Vi i Les Mines de Bellmunt, formen part de l’intens programa per a aquests dies que ha coordinat el Consell Comarcal del Priorat amb el suport de les dues denominacions d’origen.

La distinció del Priorat per part de Munskänkarna atorgarà gran visibilitat a la DO Montsant i a la DOQ Priorat entre els membres del club. Recomanacions de vins i propostes enoturístiques seran publicats a la revista que l’associació distribueix entre els socis, a la seva pàgina web i als butlletins de notícies.

En aquest sentit, s’espera que la focalització del club en Priorat i Montsant durant el 2016 es tradueixi en un increment de les comandes de vins de les dues denominacions d’origen a Suècia i Finlàndia. També es preveu que el Priorat rebi enguany major afluència de visitants procedents d’aquests països. De fet, durant el 2015, Suècia es va posicionar com el principal origen del turista europeu que visita el Priorat.

La visita de la delegació de Munskänkarna ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme de la Costa Daurada.

Declaració completa d’Erik Grodahl, portaveu de Munskänkarna:

La comarca del Priorat i les seves dues denominacions d’origen, Priorat i Montsant, al sud de Barcelona, seran la “Regió Vinícola de l’Any 2016”. Aquest és un fet que el comitè d’educació vinícola ha confirmat de nou després de la visita de dos dies i el recorregut realitzat per la regió. “Regió Vinícola de l’Any” és una distinció que Munskänkarna atorga a una població o regió vinícola que considerem que mereix una atenció especial, on els vins són d’alta qualitat i que considerem una destinació d’alt interès per a l’enoturisme.

La DOQ Priorat i la DO Montsant ens han rebut amb la màxima professionalitat i han dedicat el seu temps a organitzar una visita que ha estat excepcional. No tenim dubtes que havíem fet l’elecció correcta escollint Priorat i Montsant com la “Regió Vinícola de 2016”, però aquesta decisió s’ha reforçat ara durant la nostra visita. La nostra feina continua, ja que hem de compartir els nostres coneixements sobre la regió amb els nostres 24.000 membres.

Estem esperant amb moltes ganes tornar a la regió per a la inauguració oficial el març de 2016.

El comitè de visita voldria agrair a totes les parts el fet de permetre’ns venir i ensenyar-nos el millor que ofereix el Priorat”.

Erik Grodahl

UKOM Munskänkarna Sweden.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa