VadeVi
El Cocinero fiel se suma al jurat dels Premis Vinari dels Vermuts
  • CA

Txaber Allué, el cocinero fiel se suma al jurat de tast dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans

Txaber Allué (Bilbao, 1974), és més conegut a internet com El Cocinero fiel, vídeo-blogger pioner en la difusió de receptes per internet -ho fa setmanalment des del 2007-, i autor del llibre ‘El Cocinero Fiel: De los platos tradicionales a la tortilla 2.0: Las mejores recetas del blogger que ha revolucionado la cocina a través de Internet’ (Temas de Hoy, 2010).

A més de publicar vídeo-receptes, és comentarista de gastronomia, especialitats en cuines, bars, restaurants, cafeteries, viatges i ha col·laborat amb Canal Cocina, RAC1 i M80.

Allué també s’apunta i dóna suport a la primera edició dels Premis Vinari dels Vermuts que tindrà lloc a Reus.

-Per què et sumes al jurat dels Premis Vinari dels Vermuts?

Encara que és difícil determinar quan un most, un vi, una cervesa o un vermut és millor que un altre, i tenint present la diversitat de sensacions als nostres paladars, els concursos ens agraden. Són atractius, entretinguts i el resultat final és bo.

-Quins records et porta el vermut?

Recordo el que li costava a un amic madrileny entendre l’aperitiu a Tarragona. Com unes olives, unes xips i un vermut podia resultar tan agradable. Cal afegir una bona dosi de sol, és clar. Ho portem a la sang i, tot i que envegem les tapes d’altres localitats, quan estàs fora ho trobes a faltar.

-Els cuiners són de vermuts…?

La veritat és que xerès, vi, porto o vermut són millor per beure que per cuinar, però cada un d’ells et dóna un toc diferent que resulta sempre interessant. Així que sí, som de vermut.

-El vermut està de moda?

Es deia que la cervesa artesana era el nou gintònic i després que el vermut és la nova cervesa artesana. Més aviat crec que el vermut ha estat sempre i seguirà estant.

Afortunadament, com va passar amb el vi en el seu dia, bons professionals s’estan animant a elaborar vermut, així que, gràcies a aquest moment de gràcia, la varietat i la qualitat està augmentant dia a dia.

-Te’l serveixes amb: gel, olives, llimona o taronja? I amb què t’agrada acompanyar-te’l?

Llimona no, sisplau! Una rodanxa de taronja, una oliva i un glaçó. Quan no tinc taronja, li poso un rajolí de Curaçao rouge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa