VadeVi
El concurs de vins de la DO Tarragona s’obre als vermuts
  • CA

Foto de família dels guanyadors de l’edició 2013 del Concurs de Vins amb DO Tarragona

El Consell Regulador de la DO Tarragona ha convocat una nova edició, la vintena, del Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que tindrà lloc el dia 7 de maig a la Facultat d’Enologia de la URV. La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació de dues noves categories al concurs: la que premiarà el millor vermut tradicional i el millor vermut reserva. “Al concurs s’hi podran presentar exclusivament els vermuts elaborats pels cellers inscrits a la DO Tarragona”, segons ha explicat Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona es considera que tot i que el vermut no està inclòs en el reglament de la DO, s’ha volgut tenir una deferència cap als cellers de la DO Tarragona que al mateix temps son els principals i més reconeguts productors de vermut a l’Estat espanyol. “Creiem que els nostre cellers que també elaboren vermut i vins aromatitzats, que és l’altra denominació que té aquesta beguda tan arrelada a casa nostra, mereixen també un premi per la tasca que fan des de fa molts anys”, explica Àngels Collado, secretària del Consell Regulador de la DO Tarragona. Actualment a la DO Tarragona hi ha mitja dotzena de cellers que elaboren vermut que porten al mercat una vintena de marques pròpies. “És important també que el vermut es relacioni amb una zona geogràfica de producció i per això hem decidit crear aquest premi”, segons expliquen des del Consell Regulador.

La resta de categories

El XXè Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona tornarà a premiar els vins dels cellers i cooperatives de la DO repartits en nou categories (blanc sec, blanc aromàtic, blanc fusta, negre jove, negre criança, rosat, vi escumós, vi de licor dolç i vi de licor sec).

Com sempre, el Consell Regulador de la DO Tarragona s’encarregarà de recollir les mostres que posteriorment un panell de tast format per enòlegs independents sense cap vinculació amb els cellers de la DO Tarragona, sumillers i periodistes especialitzats puntuaran en un tast dirigit per la professora de la URV Montse Nadal. En la passada edició al concurs s’hi van presentar una vuitantena de vins de més de 20 cellers de les quatre comarques de la DO Tarragona: el Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre.

El lliurament dels premis del XXè Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona tindrà lloc el proper divendres 30 de maig a les 20.00 hores en un acte que es realitzarà als jardins del Teatre Metropol, coincidint amb la inauguració de la XVIII edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona que se celebrarà a la Rambla Nova els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa