El Consell Regulador del Cava ha reunit aquest dilluns 29 de juny més de 250 professionals de la restauració, botigues especialitzades, sommeliers, bloguers i mitjans de comunicació al Mercat Gastronòmic Sant Joan a S’Escorxador amb motiu del Saló Cava Premium de Palma de Mallorca.

El Saló Cava Premium ha estat inaugurat pel president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet; la vicepresidenta segona de l’Institut del Cava, Mar Raventós i el president de Pimecava, Pere Guilera.

Bonet ha destacat la importància que té per al sector “desmitificar” el cava i “fer pedagogia per trencar els tòpics que sempre l’han acompanyat”. “En aquest saló parlarem de la gran varietat de caves i de la seva qualitat, no només dels caves que es destinen al brindis: el cava va més enllà”, ha explicat. També ha aprofitat l’ocasió per “reivindicar” la qualitat dels Caves fruit de l’esforç dels productors.

Per la seva banda, Mar Raventós ha posat èmfasi en la necessitat de “desterrar” el cava del brindis només dels grans moments. “El cava ha de servir per donar gràcies per tots els bons moments que et dóna la vida, no només en els esdeveniments més destacats”, ha reivindicat.

El president de PimeCava ha destacat la necessitat d’organitzar aquest tipus de salons per “unir el sector i presentar al públic un producte de gran qualitat i volum de venda”. A continuació s’ha fet la taula rodona ‘Les Harmonies del Cava’ que ha comptat amb la presència del sommelier Toni Fernández que el 2012 va obtenir el guardó ‘Millor Sommelier de les Balears en Cava’; el xef amb una estrella Michelin Andreu Genestra; el president de l’Associació Balear de Sommeliers, Daniel Arias; la directora i presentadora del programa ‘Del Camp a la Mar’ d’IB-3, Aina Llevant; el director dels Serveis Tècnics del Consell Regulador del Cava, Francisco González, i la periodista Begoña Tormo, que va ser l’encarregada de moderar el debat.

A la taula rodona es van tractar temes molt diversos com la importància de trencar amb els mites del cava, la necessitat d’incorporar el cava a les cartes dels restaurants, la importància d’arribar al públic més jove, com també la versatilitat en els maridatges. En aquest sentit, el xef Andreu Genestra va suggerir el maridatge dels Caves Reserva i Gran Reserva amb els escabetxos d’estiu, els caldos típics de l’illa, com el suquet o el guisat de conill, a més de peixos marinats i fruites.

El Saló del Cava Premium s’ha tancat amb un ‘showroom’ de 27 empreses elaboradores de Caves Premium que han mostrat les seves millors referències i que han anat harmonitzades pels plats que els diferents llocs del mercat han preparat per a l’ocasió. A més, els visitants han tingut l’oportunitat de degustar més de 90 marques de Caves Reserva i Gran Reserva.

El Saló del Cava Premium també ha visitat Barcelona i Madrid, i viatjarà properament a Sant Sebastià i a Màlaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa