El dissenyador gràfic Joan Josep Bertran, especialitzat en etiquetes de vins obté tres guardons en la 46a edició dels premis Laus de disseny. En la cerimònia d’entrega que va tenir lloc a l’edifici del Design Hub de Barcelona, la feina de l’estudi del vilafranquí ha estat premiada amb un or i dos bronzes, en diverses categories.

Els Premis Laus s’atorguen amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència en el disseny gràfic i la comunicació visual. En les seves edicions anteriors han servit de termòmetre de la creativitat estatal, i enguany en la seva 46a convocatòria, a més han internacionalitzat la seva repercussió.

«En aquesta edició amb un jurat amb alta presència internacional i molt exigent, i en una edició amb molts guardonats de fora, penso que és doblement meritori obtenir guardó. El nivell de la competició és indiscutible i la satisfacció per tant és molt gran.» destaca Bertran.

Bertran també descriu la rellevància que el jurat hagi reconegut no només un, sinó dos projectes de l’estudi en el palmarès de la categoria de «disseny d’unitat o línia d’envàs/etiqueta», amb or i bronze per respectivament La vinya del Vuit 2012 i línia de vins de múltiples DO Màquina&Tabla Finques, de Vila i Zona. A més d’un altre bronze en la categoria de «direcció d’art en disseny gràfic» per la línia de productes de Màquina&Tabla.

El disseny de la Vinya del vuit 2012 premiat amb un Laus d’Or

Des de 2003 l’estudi de Joan Josep Bertran es dedica sobretot a disseny d’identitat de producte i embalatge de vi, però també treballa amb clients que elaboren vermut, oli o cervesa.. «Ens agrada establir relacions col•laboratives amb els nostres clients i ens prenem molt seriosament la qualitat conceptual i l’execució gràfica dels projectes que portem a terme. Estem orgullosos de ser un estudi petit, això ens permet treballar amb un alt grau de complicitat amb el client i amb tota la cura que cal», comenta.

L’estudi de Bertran ja havia obtingut mencions i guardons en edicions anteriors. En el cas de la peça premiada amb un or, aquesta passa a formar part del fons patrimonial del Museu del Disseny.

Els dos projectes premiats de Bertran optaran ara als guardons europeus ACD*E Awards, i paral•lelament Bertran compta enguany amb una nominació als premis internacionals de packaging Pentawards que admeten centenars peces de dissenyadors d’arreu del món i que es desvetllaran en una cerimònia a Shanghai a finals de setembre de 2016.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa