El vi tindrà un lloc destacat en el Firagost de Valls d’aquest 2010 que se celebra des d’avui i fins dimecres pels carrers de Valls. I és que l’organització ha decidit incorporar una nova activitat en l’exposició tradicional del camp català que acull cada principi d’agost la ciutat de Valls. El firagost d’aquest any arriba ja a la 56a edició i, per primera vegada, tindrà un espai dedicat exclusivament als vins i caves catalans, a iniciativa de la botiga especialitzada El Rebot i el Consell Comarcal de l’Alt Camp.

L’Espai del Vi és la mostra gastronòmica i de tast que es farà demà dimecres 4 d’agost, de 17:30 a 23h a la Plaça de l’Oli de Valls. Es podrà adquirir un tiquet de tast que donarà dret a un copa Riedel i cinc tastos de vi a un preu de 8 euros. Es podran tastar els vins que s’elaboren dins de l’àrea d’influència de Valls, concretament els vins dels cellers de l’Alt Camp, el Tarragonès, la Conca de Barberà i el Baix Penedès.

El Firagost, una de les cites més importants a la ciutat de Valls per la que hi passen anualment més de 100.000 persones, posa en alça la producció agraria en general i també tots els sectors productius que estan estretament vinculats amb el camp, com els concessionaris de tractors que tornaran a ser presents al Firagost després que l’any passat i a causa de la crisi econòmica es passessin per alt la cita.

Setmana de Promoció dels vins i caves de l’Alt Camp amb DO
El Firagost coincideix amb la XIII Setmana de Promoció dels vins i caves de l’Alt Camp amb DO, una iniciativa del Consell Comarcal i els embotelladors de la comarca que se celebra del 28 de juliol al 8 d’agost. Aquesta promoció consta de tres parts: mostra de productes per als restauradors i al públic en general dels vins i caves de tots els embotelladors de la comarca, campanya de divulgació a través dels mitjans de comunicació i les degustacions a l’estand del mateix Consell Comarcal a la Firagost. Aquestes accions de promoció i divulgació es van iniciar l’any 1997 i han obtingut una gran resposta en totes les edicions. Amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural – Generalitat de Catalunya, PRODECA i Diputació de Tarragona.

Aquesta tarda el Teatre Principal de Valls acull les Tardes de Vins i Caves, una activitat que també s’inclou en la XIIIa Setmana de promoció de vins i caves de l’Alt Camp amb DO. S’hi poden fer degustacions de vins i caves dels cellers de la comarca, prèvia inscripció a l’estand que el Consell Comarcal ha instal·lat al carrer Germans Sant Gabriel durant el Firagost. Es tracta d’una iniciativa del Consell Comarcal de l’Alt Camp en què hi col·labora la DO Tarragona i els cellers participants.


El Firagost d’aquest any dóna especial rellevància als vins amb un espai propi a la Plaça de l’Oli FOTO: FIRAGOST

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa