VadeVi
El grup Torres aposta per la Xina, l’Índia i Àfrica

Bodegas Torres ha creat una cadena de sis botigues a la Xina per potenciar la venda dels seus vins amb personal especialitzat. El president del grup Miguel Torres ha explicat que l’objectiu és aconseguir que l’expansió de botigues a la Xina es realitzi en la mesura en què els establiments s’autofinancin.

Ha augmentat les seves vendes a la Xina un 14,24 per cent el 2009, fins a 10,94 milions d’euros, encara que el 2000 l’empresa sumava en aquest país pèrdues per valor d’1 milió de dòlars, tal i com ha recordat el seu president: “vam començar el 1997 amb la distribuïdora, vam anar acumulant pèrdues, però vam decidir aguantar, i ara fa diversos anys que estem en equilibri i amb beneficis”.

El president de Torres, l’estratègia del qual per als pròxims cinc anys és situar la companyia a la banda de preus mitjana-alta i alta, ha assegurat que a la Xina -on la seva distribuïdora cobreix tot el país asiàtic- venen el doble de “Mas La Plana” (el seu producte de més valor i prestigi) que a Espanya, perquè hi ha un mercat que demanda vins cars de gran qualitat. En canvi, és conscient que, “per a sota, hi ha una guerra terrible de preus, d’ofertes i de tota mena de coses”.

La companyia ha retocat alguns preus a la baixa, “perquè estem en un mercat global en el qual a tots els països vinícoles sobra vi, i hi ha moltes ofertes”, ha afirmat Torres, que ha recordat que també hi ha excedents a Espanya i que moltes companyies que no exporten tracten de col·locar-los al mercat nacional amb ofertes importants.

Lleuger retrocés de les vendes a nivell mundial
El grup va aconseguir el 2009 una facturació superior a 168 milions d’euros, un 5 per cent menys que un any abans, a través de les seves societats Miguel Torres, Jean Leon, Torres Xile, Torres Xina, Marimar State, Selecció Torres i Torres Import.

Amb presència a més de més de 140 països, té entre els seus principals mercats al Regne Unit, Països Bàltics i Alemanya, encara que és als Estats Units on considera que existeix potencial per multiplicar per quatre la seva activitat.

En l’actualitat, la companyia controla el 10% de l’empresa que distribueix als Estats Units, “l’objectiu és crear un clima de confiança, perquè un distribuïdor que sap que ets soci, et dóna prioritat, perquè sap que la marca es queda; en canvi altres poden anar-se’n a un altre distribuïdor l’any següent”, ha ressaltat.

Al 2010: Àfrica
A més, és present amb una empresa pròpia al Brasil i a quatre estats de l’Índia, a través d’una joint-venture amb socis indis i britànics, i l’objectiu de qual és arribar a cobrir en dos anys el 90% del país.

Torres ha reconegut que aquesta expansió a l’Índia ha suposat acumular pèrdues, que a final de 2009 estaven en 700.000 euros, encara que espera que aquest any, o com a màxim el 2011, s’arribi a l’equilibri.

Entre els seus objectius per a aquest any figuren l’expansió a l’Àfrica, que segons el seu parer és la “gran oblidada de l’estratègia general de les empreses; ja que sempre es parla d’Àsia, la Xina o l’Índia, però de l’Àfrica caldrà començar a preocupar-se’n”.


Torres ja va llançar al mercat xinès un vi propi a l’estiu FOTO: TORRES LA XINA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa