Normalment, el moscat clàssic no s’acostuma a vendre fins el mes d’abril. Tanmateix, a molts llocs de la Catalunya Nord ja se’n consumeix els mesos de novembre i de desembre. El celler Arnaud de Villeneuve de Ribesaltes va rumiar sobre aquest aspecte per crear un producte nou. Quelcom “professional i comercial”, explica Carlos Badia, responsable comercial d’exportació, que parla un perfecte català. “Hem seleccionat el millor que teníem i hem optat per una vinificació diferent, el que ens porta a un moscat més fràgil i dolç, resultat d’un embotellament ràpid.”

Tot plegat, ha fet néixer el Muscat de Noël (Moscat de Nadal), amb moscatell d’alexandria i de gra petit. Ara per ara, s’etiqueta en francès, però no trigarà gaire a aparèixer la versió en català.

Una de les coses que sorprèn és la decoració daurada de l’ampolla i la capsa que el protegeix. Un vi diferent que marida amb l’aperitiu, el foie i els fruits secs i les postres. Es recomana prendre’l molt fred atès que li costa poc escalfar-se a la copa.

A la botiga es pot trobar per un preu aproximat de dotze euros i mig.


Muscat de Nöel d’Arnaud de Villeneuve

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa