VadeVi
Francesc Olivella: «Torres sempre tindrà les portes obertes a la DO Penedès»
  • CA

Francesc Olivella, Director de la Denominació d’Origen Penedès, valora en declaracions a vadevi.cat la decisió del Grup Torres de deixar el seu escumós fora de l’empara d’una DO: “Si finalment el treuen al mercat sense DO perquè no estan d’acord amb els nostres criteris o amb els de la DO Cava, no podem més que acceptar la decisió, és una aposta empresarial de la marca en la que no podem entrar”.

“Els productes emparats en una DO segueixen uns criteris de qualitat regits per la normativa europea i representen un territori. Torres pot decidir anar per lliure i servir-se només de la seva marca”, continua Olivella. “No entraré a jutjar-ho, però una empara legal així dóna major criteri de confiança al consumidor”.

En tot cas, continua, “nosaltres seguirem treballant i apostant fort pel Clàssic Penedès, pels cellers que ja hi formen part i pels nous que volen entrar-hi. Bodegues Torres sempre tindrà les portes obertes, això sí, haurà de complir amb els criteris que requerim, entre els quals hi ha que el producte sigui 100% ecològic i que el raïm procedeixi en la seva totalitat de territori penedesenc”.

Bodegas Torres feia públic en un comunicat la sortida al mercat del seu primer escumós procedent de terres catalanes que veurà la llum a finals d’aquest 2016. S’elaborarà amb raïms de l’anyada 2013 procedents de vinyes del Penedès a més de 500 metres d’altura. Aquesta és la informació que oferien relacionada amb la seva possible “no empara” en cap de les dues DO:

“L’augment gradual de les temperatures, com a conseqüència del canvi climàtic, fa que les finques de la família Torres situades a altura en diverses zones de Catalunya puguin complementar l’elaboració d’aquest escumós en un futur, “sense necessitat de limitar-se al Penedès o altres zones contemplades dins de la Denominació d’Origen Cava”.

El diari Expansión confirmava en un article aquesta informació. Citant fonts de la marca, afirmen que tot i que inicialment s’havia inscrit a la DO Cava i que s’han seguit tots els criteris establerts per aquesta DO pel que fa a l’elaboració del producte, finalment s’ha donat de baixa i han sol·licitat “desvincular-la del registre cava”. De la mateixa manera, asseguren que tampoc formaran part de la DO Penedès amb el seu Clàssic Penedès. La justificació, també segons l’article, està en l’interès “per guanyar flexibilitat i no tenir limitacions per a poder utilitzar raïm i varietats procedents de territoris no adscrits a la DO Cava”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa