VadeVi
El president Puigdemont, membre d’Honor de Tastavins Penedès

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat investit membre d’Honor de Tastavins Penedès en el marc del sopar inaugural de la 10a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016.

Davant de més de 240 persones -el sopar més multitudinari de la història de Tastavins Penedès-, Joan Tarrada, president de l’entitat, ha imposat al cap del Govern català la capa de l’Acadèmia i ha brindat amb vi seguint el ritual tradicional de l’entitat per formalitzar la investidura.

Joan Tarrada ha destacat que per Tastavins Penedès és un “goig que el president de la Generalitat hagi estat investit acadèmic d’honor de l’entitat just l’any que Tastavins celebra els seus 50 anys i el Banc Sabadell Vijazz Penedès arriba a la seva desena edició”.

Per la seva banda, el president Puigdemont ha declarat el “gran honor” que suposa aquesta investidura i ha lloat la trajectòria i el paper que ha desenvolupat Tastavins en aquests 50 anys d’activitat. Una feina, ha dit, que “dóna valor, sentit i orgull de país” ja que “és irrepetible”.

“En aquests 5 anys el paisatge del país, i el món del vi en particular, han canviat molt. I no seria el mateix sense l’aportació d’una institució com la vostra, perquè tindríem una societat més pobra i faltaria aquella part de la narrativa imprescindible que dóna veu pròpia al país”, ha assenyalat el president.

Precisament per aquesta tasca, Tastavins Penedès ha estat enguany distingida amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. Un reconeixement “molt merescut”, en paraules de Puigdemont, que ha encoratjat l’entitat a seguir treballant com fins ara per difondre la cultura del vi arreu.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa