VadeVi
El Priorat i el Montsant també són terra de vins blancs

Contràriament al que sovint es pensa, el Priorat no és terra de vins negres. Bé, almenys, no només és terra de vins negres. Tant els cellers de la DO Montsant com els de la DOQ Priorat també fan vins blancs de gran qualitat. Els germans Aguiló, propietaris de la Vinateria Aguiló i el Triangle de Tast, ja fa 9 anys que en el marc de la Fira del Vi de Falset organitzen un tast de vins blancs de la comarca del priorat per tal de donar a conèixer els vins blancs i descobrir a la gent que els cellers de la zona en fan de molt bons.
[[frase]]
Aquest dijous es farà la novena edició d’aquest tast a davant de la Vinateria Aguiló. Hi participaran 24 cellers que, en total, presentaran entre 40 i 50 vins blancs. “No és un tast dirigit sinó un tast distès en què l’atractiu és precisament poder parlar i comentar el vi amb l’enòleg o el propietari del celler que l’elabora”, explica Enric Aguiló, un dels propietari d’aquesta botiga especialitzada. Aguiló assegura que en edicions anteriors han assistit al tast entre 150 i 200 persones i que les previsions per aquest any són similars. Cal pagar una inscripció de 10 euros i els organitzadors recomanen reservar la plaça prèviament.

La majoria de vins blancs que es podran tastar estan elaborats amb garnatxa blanca i macabeu, les varietats més habituals a les vinyes del Priorat i el Montsant. Aguiló assegura que hi ha blancs amb molta personalitat, molt peculiars i en els quals es pot apreciar molt bé l’empremta del terrer. D’altra banda, assegura que “cada any augmenta l’assistència al tast perquè cada cop hi ha més interès pels vins blancs tot i que la zona es coneix tradicionalment pels vins negres”. Aguiló assegura que tot hi haver-hi estils molt diferents, els blancs de la comarca del Priorat es poden definir com a “vins amb caràcter però alhora elegants, la majoria són secs i amb cos però alhora amb els matisos subtils dels vins blancs”.

Perseguint el mateix objectiu, la botiga especialitzada Triangle de Tast -també propietat dels germans Aguiló- organitzarà el proper dilluns el tercer Tast de Grans Blancs del Món pensat per a professionals del sector. Dirigit per Roger Viusà, declarat el millor sommelier d’Europa l’any 2008, hi podran assistir prop d’una vintena de persones que hauran de pagar una inscripció de 100 euros.


Cada cop més gent assisteix al tast de vins blancs del Priorat i Montsant FOTO: AGUILÓ VINATERIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa