VadeVi
El resveratrol present al vi negre és beneficiós per combatre l’Alzheimer
  • CA

El resveratrol és un fenol natural present a la fruita vermella, a la xocolata, al raïm negre i en conseqüència al vi negre. I un estudi de la Universitat de Georgetown planteja que aquesta substància podria fer de barrera al cervell per evitar que les molècules nocives s’infiltrin des del cos cap als teixits del cervell.

Segons el treball d’investigació que s’ha presentat aquest mes de juliol a la Conferència internacional sobre l’Alzheimer que s’ha fet a Toronto l’administració del resveratrol va fer que la reducció de la inflamació neuronal va fer que el deteriorament cognitiu dels pacient disminuís en comparació amb un grup de pacient tractats amb un placebo.

L’estudi suggereix que algunes de les molècules immunes que poden provocar aquesta inflamació a la sang poden entrar al cervell a través d’una barrera hematoencefàlica amb fuites i aquestes descobertes apunten que el resveratrol podria suposar una mena de control. Com una tanca fronterera cap al cervell en la que la substància exclou les molècules no desitjades que podrien incrementar la inflamació del cervell i matar neurones.

Això no vol dir que el consum de vi, de fruits vermells o xocolata negra sigui la solució definitiva per combatre l’Alzheimer, però tot i que encara resta una tercera fase de l’estudi, sembla ser que pot ser un bon complement d’altres substàncies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa