Pablo Chamorro, director de Vinum Nature, amb el conseller d’Agricultura, Josep M Pelegrí i el director de l’Incavi, Jordi Bort

La segona edició del Saló Internacional Vinum Nature·Barcelona tindrà lloc el proper dijous dia 27 de març al Museu Marítim de Barcelona (de 10h a 20:30h) i comptarà amb més de 80 cellers de producció ecològica que aportaran a la mostra prop de 425 vins d’aquestes categories.

En el decurs de l’acte de presentació, presidit pel conseller d’Agricultura Josep M Pelegrí, es va fer el lliurament del diploma dels Guardons VN·Golden Leaf’13, que premien els vins ecològics més ben puntuats a la guia Vinum Nature 2014, i els i VN·Acció Sostenible, que certifiquen les bones pràctiques sostenibles dels cellers.

Els cellers guardonats han estat:

Caves Gramona , per la construcció del “Celler Batlle” aplicant criteris d’arquitectura bioclimàtica aprofitant al màxim els recursos naturals i fomentant la conservació del medi ambient i la integració de l’edifici amb el paisatge

Codorníu , per aplicar el àlcul de la petjada de carboni per als seus caves, el resultat del qual dona lloc al disseny de l’Eco Bottle amb reducció del pes de l’ampolla en un 11%.

Raimat , per la incorporació del segell FSC en els taps de suro, que garanteix l’ús de materials provinents de boscos gestionats de forma sostenible. Aquest segell suposa una potent eina de comunicació per transmetre al consumidor les qualitats ambientals del vi.

Lagravera , per la restauració de la gravera Núria mitjançant la plantació d’una vinya ecològica i la seva integració paisatgística.

Un complet programa d’activitats

El saló VN·Bcn disposarà de dos espais als quals de forma simultània es realitzaran tastos i degustacions de vins a càrrec de sommeliers i dels propis productors (Sala de tastos) i conferències o ponències informatives d’interès (Sala d’actes Nature).

El ponents seran persones rellevants en el món dels vins naturals, com Sara Pérez, José Lluís Pérez, Ton Mata, Joan Rubió, Ferran Centelles, Joan València, Ismael Prados, Joan Gómez Pallarès, Òscar Bosquet, Malena Fabregat, Pablo Chamorro, Ferran Tarradellas, Xavi Nolla, etc, a més d’elaboradors de vi ecològic i natural que compartiran les seves experiències i coneixements amb els assistents.

Ja estan obertes les inscripcions professionals al següent enllaç per assistir a la fira amb la possibilitat de gaudir d’un descompte en l’entrada per la compra anticipada.

Els vins guardonats amb els VN·Golden Leaf’13, als vins més ben puntuats a la guia VN ’14 són els següents:

Vins blancs

CAN MARLÈS CHARDONNAY·2010. Bodega Can Marlès. (D.O. Penedès)

XAREL·LO FONT JUI·2013. Gramona. (D.O. Penedès)

ANTISTIANA INCROCIO MANZONI·2011. Mas Comtal. (D.O. Penedès)

PETREA·2008. Mas Comtal. (D.O. Penedès)

Vins escumosos

RECAREDO SUBTIL·2007. Recaredo. (D.O. Cava)

CAVA OLIVIA BRUT NATURE RESERVA·2010. Castell d’Age. (D.O. Cava)

Vins dolços

AA BLANC DE NEU·2011. Alta Alella. (D.O. Alella)

SICUS MELITERRANI·2010. Sicus. (Vi sense IGP/DOP)

Vins rosats

ROIG·2013. Celler Finca Parera. (D.O. Penedès)

Vins negres joves

SERRAS DEL PRIORAT·2012. Clos Figueras. (D.O.Q. Priorat)

FOSC·2013. Celler Finca Parera. (D.O. Penedès)

Vins negres criança

BALCONS ·2007. Bodegas Pinord. (D.O.Q. Priorat)

MESIES SELECCIÓ·2008. Ecovitres, S.L. (D.O. Terra Alta)

LA DANZA DE LA MOMA·2009. Bodegas los Frailes. (D.O. Valencia)

Vins naturals

ACINIPO·2004. Bodega F. Schatz. (D.O. Sierras de Málaga)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa