VadeVi
El sector del suro de l’Estat es reuneix a Palafrugell
  • CA

L’Institut Català del Suro està de festa perquè compleix 25 anys però ho celebra treballant. L’entitat ostenta la secretaria d’AENOR des de l’any 1995 i aquesta 8 de febrer ha reunit tot el sector del suro de l’estat a Palafrugel.

Històricament ICS s’ha preocupat de definit els paràmetres per controlar les especificitats dels productes de suro per tal que fabricant i usuaris obtinguin un producte amb les màximes garanties sanitàries i d’estandardització per a l’ús industrial.

Aquesta feina és d’especial rellevància pel consumidor final de vins i caves tapats amb suro respecte altres tipus de tapaments, ja que la tasca de normalització garanteix la qualitat dels taps.

En aquesta reunió, hi han assistit representants de la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR), Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), representants d’empreses fabricants de taps de suro, Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX), Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA- CIFOR), Clúster Vitivinícola Català (INNOVI), Bodegues com Recaredo, Torres, Juvé y Camps i Codorniu, Universidad de Córdoba i Universidad Politécnica de Madrid.

En el transcurs de la reunió s’ha aprovat l’ampliació dels membres del Subcomitè i s’ha avançat en l’elaboració d’especificacions tècniques de normes de mostreig, vocabulari, analítiques i garantia de sostenibilitat dels tapaments de suro (petjada de carboni) a nivell internacional (normes ISO).

La propera reunió està prevista el mes de novembre a Madrid.

Albert Hereu, Director de l’ICSuro i Secretari del Subcomitè “Madera y Corcho” d’AENOR comenta: “És important destacar que aquest treball de normalització català i espanyol és la referència per la creació de normes de tapament a nivell internacional”.

En el Pla Estratègic 2014-2020 de l’ICSuro la normalització esdevé un element fonamental per la protecció del consumidor i la posada en valor dels productes de suro. És per això que en aquesta nova etapa l’Institut estarà treballant, des del lideratge en el Subcomitè “Madera y Corcho” d’AENOR, en el recolzament a la indústria i als consumidors per garantir el manteniment dels més alts estàndards d’excel·lència dels taps de suro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa