Tast amb Llops celebra aquest 2016 la desena edició d’un wine festival“> que va néixer entre amics amb la voluntat de donar a conèixer els vins elaborats a Gratallops i certificats per la DOQ Priorat. 10 anys d’història i compromís amb el Priorat que se celebraran dissabte 30 d’abril i que comptarà amb la participació de 20 cellers, principalment de la DOQ Priorat, en un moment transcendental per a la regió de vins que aspira entrar a la Llista de la UNESCO de Patrimoni Mundial Immaterial de la Humanitat en la categoria de muntanya agrària mediterrània. És per aquest motiu, un euro de cada entrada venuda es destinarà a la candidatura que promou l’entitat PRIORITAT.

En 10 anys de trajectòria, més de 50 cellers d’arreu del món han participat a Tast amb Llops, sense comptar els elaboradors incondicionals de Gratallops, el que converteix la cita enològica en un esdeveniment de referència en el marc de la Fira del Vi de Falset. Aquest any la trobada tindrà lloc dissabte 30 d’abril a partir de les 18h a la plaça de Dalt i està organitzada per l’Hotel Cal Llop.

Es calcula que amb motiu del desè aniversari es podran tastar més de 60 referències de vins d’edicions limitades i singulars, de manera que la vetllada és una oportunitat per gaudir de les elaboracions especials de viticultors i enòlegs de Gratallops, de la DOQ Priorat i d’altres punts de la geografia catalana i internacional, a més de tenir-hi un contacte directe.

Cristina Jiménez, propietària de l’Hotel Cal Llop i promotora de Tast amb Llops, explica que “principalment és una festa, un tast amb esperit obert, on tothom parla amb tothom i on es degusten alguns dels millors vins de la DOQ Priorat en una atmosfera relaxada i plaent”.

Sobre l’edició d’enguany, assegura que se celebrarà “d’una manera especial amb els 12 magnífics de Gratallops però també amb una representació simbòlica i autèntica de tots els cellers que ens han acompanyat durant els 10 anys d’aventura enològica. No només gaudirem del tast, sinó també d’un aperitiu gastronòmic i de les notes musicals de jazz del músic Lluís Capdevila, nascut a Falset però resident actualment a Nova York”.

L’activitat començarà a les 18h i s’allargarà fins les 21.30h i comptarà amb la participació d’aquests 12 cellers del municipi que, des dels inicis, fan costat a la iniciativa: Celler de l’Abadia, Clos Mogador, Clos i Terrasses, Álvaro Palacios, Sara i René Viticultors, Clos Figueras, Ripoll Sans, Celler Cecilio, Mas Martinet, Fredi Torres Viticultor, Meritxell Pellejà i Celler Devinssi.

Elaboradors, enòlegs i bodeguers dels diferents cellers seran en aquesta desena edició per intercanviar experiències amb els assistents, presentar novetats i comentar els seus vins d’alta gamma. En algun cas, es podran tastar també referències de l’any 2006, quan va començar la fira, per veure l’evolució dels vins de la DOQ Priorat.

Enguany, a més, s’ha ampliat el nombre de participants convidats i una vegada més s’ha arribat a reunir un elevat nombre de cellers de prestigi que representen estils i tendències molt diverses i actuals: Los Vinos de Malena. Vins artesans de Galícia i Portugal, Celler Vall Llach (Porrera) DOQ Priorat, Portal del Priorat (Alfredo Arribas) DOQ Priorat, Trio infernal (Torroja del Priorat) DOQ Priorat, Bodegas Mas Alta (Vilella Alta) DOQ Priorat, Celler Burgos Porta (Poboleda) DOQ Priorat i Colet Vins (Escumós Clàssic Penedès) DO Penedès.

Amb aquest repertori, els organitzadors volen que els assistents puguin gaudir de diferents referències vitivinícoles del país i de l’estranger que es concretaran properament.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa