VadeVi
El «Tast amb Llops» confirma 19 cellers en la seva novena edició
  • CA

En la novena edició del Tast amb Llops s’amplia el nombre de participants Foto: Rafael López-Monné

Tast amb Llops ja té confirmats els 19 cellers que participaran a la novena edició del certamen que, en nou anys de trajectòria, s’ha convertit en una referència en el marc de la Fira del Vi de les DO de la comarca del Priorat.

La trobada tindrà lloc el dissabte 2 de maig a partir de les 18h i està organitzada per l’Hotel Cal Llop amb la col·laboració dels elaboradors de vi de Gratallops, bressol de la DOQ Priorat.

Es calcula que per aquesta edició es podran tastar al voltant de 40 referències de vi d’edicions limitades i molt singulars, de manera que la vetllada és una oportunitat única per gaudir de les elaboracions especials dels viticultors i enòlegs de Gratallops i dels convidats, a més de tenir-hi contacte directe.

L’activitat començarà a mitja tarda i s’allargarà fins les 21.30h i comptarà amb la participació incondicional dels 10 cellers de Gratallops que des dels inicis fan costat a la iniciativa, amb la incorporació del Celler Devinssi que ha aconseguit aquest any la qualificació de Vi de Vila per part de la DOQ Priorat per a tres de les referències que elaboren.

Per als organitzadors de Tast amb Llops és una molt bona notícia que un nou celler de Gratallops s’hagi incorporat a la categoria de Vi de Vila i pugui presentar les referències en el marc del certamen.

Per a la novena edició, s’ha ampliat el nombre de participants convidats i una vegada més s’ha arribat a reunir un elevat nombre de cellers de reconegut prestigi internacional que representen estils i tendències molt diversos, però amb un denominador comú: la qualitat. Són Castell d’Encús. DO Costers del Segre, Celler Acústic. DO Montsant, Antoine Touton et Fredi Torres, DO Montsant, Celler Colet. Penedès Clàssic, Celler Gran Clos de Bellmunt del Priorat DOQ Priorat, Meritxell Pellejà de Gratallops. DOQ Priorat, Friedrich Becker. Pfalz (Palatinado/ Alemanya), Malena Fabregat. Vi artesà portuguès i gallec.

Amb aquest ampli repertori, els organitzadors volen que els assistents puguin gaudir de diferents referències vitivinícoles del país i de l’estranger que destaquen per la qualitat, la tipicitat i la singularitat.

Tast amb Llops va néixer el 2006, fruït de la iniciativa de l’Hotel Cal Llop que, conjuntament amb un grup de coneguts i destacats bodeguers de Gratallops, van apostar per posar en marxa una trobada anual coincidint amb la Fira del Vi, per reivindicar la figura del creador del vi, com també la recerca del vincle del vi amb la terra a on ha estat elaborat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa