VadeVi
El vi català fa parada als mercats de Barcelona
  • CA

El cicle “Mercats amb DO” torna a posar-se en marxa aquest 2016 per a oferir noves activitats de tast de vins als Mercats de Barcelona. Organitzat per l’Associació Enjoy Wine Barcelona, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), aquesta iniciativa compta amb el suport de Associacions de Comerciants dels mercats, totes les DO catalanes, l’Institut del Cava i el Club de cultura Tr3sc.

“Mercats amb DO” és un projecte que té per objectiu fomentar el consum de producte local i de mercat i el vi de les DO catalanes, i emfatitzar, entre d’altres, la importància de la cultura del vi i el valor del mercat com a espai de relació social, de salut i qualitat. En aquest sentit, el projecte oferirà sessions de tast amb maridatges (sota el nom de “DO Santa Caterina”), tastos de nit o aperitius als mercats, entre d’altres propostes.

Una de les activitats confirmades, a tall d’exemple, portarà a vins de la DO Pla de Bages al Mercat de Santa Caterina. Tindrà lloc el 15 d’abril i serà una jornada de tast dirigida per la sommelier -i col·laboradora del vadevi.cat- Clara Antúnez. Els vins que es tastaran durant aquesta sessió són:

– Sanmartí 1801 Macabeu/Picapoll 2015

– Fargas-Fargas Macabeu/Chardonnay 2015

– Artium Picapoll bòta 2015

– Solergibert Sumoll Rosat 2015

– Abadal Criança 2011

– Collbaix El Rector de Ventallola 2010

El calendari d’activitats s’anirà actulitzant a través del lloc web del cicle, tot i que el programa de la propera edició es presentarà oficialment el dia 12 d’abril al Mercat de Santa Caterina de Barcelona. L’acte, que comptarà amb la participació del Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig; del Gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Jordi Torradas; i del president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Santa Caterina, oferirà vins de totes les DO catalanes i productes de proximitat del mercat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa