VadeVi
El Vijazz admetrà el cava, però amb condicions
  • CA

El Vijazz omple de música Vilafranca del Penedès Foto: Vijazz

Els organitzadors del festival Vijazz de Vilafranca del Penedès finalment permetran que els elaboradors venguin cava, però amb limitacions. Després de diverses reunions, l’Acadèmia Tastavins i la DO Penedès -principal patrocinador de l’esdeveniment- han acordat que tots els elaboradors que participin al festival hauran de ser socis de la DO Penedès i només podran servir dos productes de la DO Cava. Es tanca així el debat obert fa dos mesos, quan el Consell Regulador de la DO Penedès va exigir que tots els elaboradors participants al Vijazz servissin exclusivament productes de la seva DO. L’anunci inicial va fer que algunes empreses dubtessin sobre la seva continuïtat dins el festival.

Segons ha confirmat a l’ACN el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Joan Tarrada, l’acord amb la DO Penedès s’ha assolit la tarda d’aquest dijous amb “l’esperit de protegir una fira vínica sense que el cava tingui un protagonisme excessiu”. Tarrada s’ha mostrat satisfet d’haver resolt el debat sobre la venda de consumicions de vi i cava, que defineix com un “conflicte d’interessos comprensible”, que respon a l’aportació econòmica que fa la DO Penedès dins el festival.

Per Tarrada, el fet que els socis de la DO Penedès finalment també puguin servir dos productes de la DO Cava és una solució que beneficia l’esperit del Vijazz i ha assegurat que “el Penedès hi sortirà guanyant”. En paral·lel a les limitacions de productes entre els elaboradors de cava, Tarrada ha explicat que des de l’organització es proposarà als expositors que intentin reduir la quantitat de vi i cava que serveixin en les consumicions per tal de “mantenir l’esperit de la fira”, el qual està basat en “degustar més i beure menys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa