VadeVi
El VITEC acull una jornada sobre la garnatxa negra

Garnatxa negra.">

Els darrers coneixements al voltant de la garnatxa negra i dels vins que s’hi elaboren a Catalunya seran l’eix central de la jornada «La varietat garnatxa negra», que tindrà lloc el 20 de febrer al Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC) i que organitzen conjuntament la DO Montsant, la DOQ Priorat, l’Institut Català d’Estudis Agraris, la Universitat Rovira i Virgili, el VITEC, l’INCAVI i el Vinseum, amb la col·laboració de Cellers Scala Dei i Celler de Capçanes.

En aquesta jornada s’abordaran qüestions com orígens, història i cultura, factors agronòmics, correlació entre vins i territori, selecció clonal, estratègies enològiques de millora, característiques sensorials i descriptors aromàtics i gustatius, entre altres qüestions. Les diferents ponències seran presentades per membres, tècnics i professorat de l’Institut d’Estudis Agraris de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, l’INCAVI, el VITEC, el Vinseum i l’Associació Terra de Garnatxes. A més, la jornada es clourà amb un tast de vins de garnatxa dels Cellers Scala Dei (DOQ Priorat) i del Celler de Capçanes (DO Montsant).

Per a inscripcions i més informació cliqueu en aquest enllaç.

Programa de la jornada «La varitetat garnatxa negra»

FALSET, 20 DE FEBRER, AL PARC TECNOLÒGIC DEL VI (VITEC)

De 9 a 9.15 h."> Recepció i repartiment de la documentació.

De 9.15 a 9.30 h. ">Obertura de la jornada a càrrec de Sergi de Lamo (VITEC) i Toni Alcover i Jaume Domènech, presidents de la DOQ Priorat i la DO Montsant, respectivament.

I Història cultura i documentació

De 9.30 a 10 h."> «Historia dels orígens de la garnatxa negra», Josep M. Puiggròs (ICEA-IEC); «Documentació sobre les varietats de ceps a l?arxiu de VINSEUM», Jordina Escala (VINSEUM).

II Factors agronòmics

De 10 a 10.30 h."> «Característiques agronòmiques de la garnatxa negra», Agustí Villarroya, assessor vitícola.

De 10.30 a 11 h."> «Efectes de la variabilitat del clima i la topografia en la qualitat del vins de Garnatxa negra. DOQ Priorat», Montse Nadal (URV).

D’11 a 11.30 h. ">Pausa cafè.

III Ampelografia i clons

D’11.30 a 11.45 h."> «Selecció clonal de la garnatxa negra», Carme Domingo (INCAVI).

IV Enologia

D’11.45 a 12 h. ">«Correlació entre territori i vins de garnatxa de DO Montsant i DOQ Priorat”, Claustre Grau (INCAVI).

De 12 a 12.30 h."> «Caracterització fenòlica i aromàtica de la Garnatxa Negra a la DO Montsant. Estratègies enològiques per a la millora del color», Anna Brull, Miquel Puxeu i Jordi Roselló (VITEC).

De 12.30 a 12.50 h."> «Característiques sensorials dels vins de garnatxa negra a la DOQ Priorat», J. Miquel Canals i Josep M. Mateo (URV).

De 12.50 a 13.15 h."> «Descriptors aromàtics i gustatius que identifiquen la Garnatxa negra», J. Ignasi Domènech (Associació Terra de Garnatxes) i Montse Nadal (URV).

De 13.15 a 14 h. ">Tast de vins de terroir ">de garnatxa Negra, DO Montsant i DOQ Priorat. Celler de Capçanes, amb Àngel Teixidó, i Cellers Scala Dei, amb Jaume Pujol.

14 h."> Cloenda de la jornada a càrrec de Jordi Puxeu, alcalde de Falset; Josep M. Vives, president de l?ICEA, i Jordi Bort, director general de l?INCAVI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa