VadeVi
Eleccions a l’Associació Catalana de Sommeliers

La decisió es va prendre en l’última assemblea extraordinària de l’Assemblea Catalana de Sommeliers, l’ACS, que es va celebrar aquest mes de desembre. Es disol la junta directiva i es convoquen eleccions.

Segons ha pogut saber VADEVI, una de les raons que han portat a José Roldán a deixar la presidència és una certa incompatibilitat de la seva feina amb la presidència que ara mateix no li permetia estar al 100% en tot.

Roldán, ha estat el president de l’ACS els últims dos anys, el màxim responsable de l’associació a Barcelona tres més i ara ha decidit retirar-se de la primera línia. I per acomiadar-se ha fet arribar una carta als associats i amics en la que diu que “aquesta ha estat una decisió molt meditada. Han estat cinc anys magnífics”, assegura, i afegeix que “han estat molts que li han demanat que continués”.

En el mateix document ha fet una mica de balanç del seu mandat i de la seva junta n’ha destacat el creixement exponencial de la base social que supera els 550 socis, la inclusió dels cellers, les administracions, les empreses i els amants del vi a l’ACS, la congelació de les quotes als socis en atur, la bossa de feina, amb mes de 100 ofertes publicades, la posada en marxa del Vi per Joguines (que es fa aquesta tarda mateix a Monvínic)i destaca sobretot, la “gran imatge que els nostres companys fan als concursos de sumilleria d’arreu”, diu a la carta.

Pel que fa als motiu que l’han portat a deixar la presidència Roldán afirma que “de la mateixa manera que he treballat intensament els últims cinc anys pel col·lectiu de sommeliers, fa més de vint que treballo també intentant generar oportunitats de formació i feina pel joves, el ultimes dotze al Casal dels Infants. I ara per ara, m’he de centrar en aquesta feina. Sóc incapaç de no treballar al 100% per un objectiu. Així que, ha arribat l’hora de deixar pas a algú altre, que amb els seus coneixements, empenta i dedicació facin arribar la nostra estimada professió allà on ha d’estar”.

A la carta, el president sortint aprofita per revivindicar la figura del sommelier i sobretot els canvis que ha patit en els darrers temps. “La restauració, els cellers, l’enoturisme i el comerç, ens necessita. Sense perdre de vista la terra, el paisatge i la cultura, hem de trepitjar el terreny, sentir la calor, el fred, la pluja i el vent. Veure créixer la vinya. Estar a prop dels pagesos i el viticultors, i compartir experiències amb els enòlegs. El sommelier de “salón” ha mort, llarga vida al Sommelier total”

Les eleccions s’havien de celebrar aquest 2016 però la decisió de Roldán n’ha precipitat la convocatòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa