S’han convocat les eleccions a vocals dels consells reguladors de les onze denominacions d’origen protegides (DOP) vitivinícoles de Catalunya: Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Qualificada Priorat, Tarragona i Terra Alta. Els escollits seran els encarregats de decidir el president.
Totes les DOP escolliran 10 vocals, excepte les del Penedès i la Terra Alta, que en triaran 12.

Les eleccions se celebren per escollir els vocals que integren quatre censos:
* A: viticultors titulars de parcel·les de vinyes inscrites al Registre de Viticultors i que pertanyen a cooperatives o a alguna SAT.
* B: viticultors titulars de parcel·les de vinyes inscrites al Registre de Viticultors no incloses en el cens A.
* C: titulars de cellers inscrits als registres del consell regulador i que no figuren inscrits als registres d’envasadors o embotelladors.
* D: titulars de cellers inscrits als registres dels consell regulador, excepte els inclosos en el cens C.

Cadascuna de les DOP té la seva Junta Electoral, que consta d’un president titular i un suplent, representats de les organitzacions empresarials, de les professionals i de les Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; dos membres escollits per sorteig entre els inscrits en els censos A, B, C i D esmentats; el secretari de la DOP corresponent, i amb l’assistència amb veu i sense vot d’un assessor jurídic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) o de l’INCAVI.

A més de les juntes de cada DOP, existeix també un òrgan superior a aquelles que es denomina Junta Electoral de Catalunya, presidit pel director general de l’INCAVI i amb la presència de representants del DAAM, de les organitzacions empresarials, de les professionals i de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa