VadeVi
Els 26ens Premis Gla d’Or reconeixen bones pràctiques en l’àmbit surer català
  • CA
Foto dels guardonats a la 26a edició dels Premis Gla d’Or | AECORK

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, ha celebrat aquest divendres 28 de juliol la XXVI edició dels Premis Gla d’Or a Mas Marroch (Vilablareix, Girona), reunint algunes de les personalitats més reconegudes de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del país.

Aquests premis, creats l’any 1990 per reconèixer persones i entitats que contribueixen a millorar i donar a conèixer el suro, han recaigut enguany en:

– RCR Arquitectes. A la trajectòria professional i projecció internacional pel premi Pritzker 2017. Defensa dels productes naturals i sostenibles i ferm compromís amb el paisatge, els valors i l’art. Arquitectes del Celler Bell-lloch i futures instal·lacions del Celler Perelada. Ha recollit el premi el Sr. Rafael Aranda, arquitecte fundador de RCR.

– Plataforma Tecnológica del Vino (PTV). Per l’aposta per la investigació, innovació i internacionalització com a motor de la competitivitat del sector vitivinícola espanyol. Associació que agrupa bodegues, centres tecnològics, universitats, institucions i indústria auxiliar al món del vi en l’àmbit europeu. Ha recollit el premi el Sr. Fernando Pozo, president de la PTV.

– Mar Galván. Per la defensa i projecció del suro al món digital com a experta en el sector del vi. Enòloga, sommelier, membre del panell de tast de l’INCAVI, jurat en concursos internacionals de vins, delegada per Catalunya de l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi.

En la cloenda de l’acte, el Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat assegurava que el sector surer de Catalunya té futur gràcies a la seva aposta per la qualitat, per la internacionalització del seu mercat i pel seu esperit d’adaptació als nous temps, gràcies a les inversions en innovació, que seguirà pel bon camí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa