VadeVi
Els britànics premien Família Torres com a millor “Empresa Verda” de l’any

Família Torres ha estat premiada pel seu compromís mediambiental a la 12a edició dels Green Awards, que atorga la revista britànica The Drinks Business. El celler ha rebut la distinció Green Company of the Year pel “seu compromís genuí amb la causa, obrint el camí de manera consistent i fent de la sostenibilitat una part fonamental del negoci”, segons ha destacat el jurat. I ha afegit: “tot i haver invertit 16 milions d’euros millorant les seves pràctiques ambientals en l’última dècada, Família Torres no es relaxa i continua avançant, com demostra l’innovador sistema de captura i reutilització del CO2 de la fermentació del vi que ha posat en marxa aquest any”.

El jurat del certamen també ha valorat “la gran quantitat de temps i recursos que Família Torres ha dedicat a temes mediambientals” i ha descrit el celler com a “padrí de la sostenibilitat” perquè veu que té “un paper de lideratge real a desenvolupar en el moviment verd”. A més a més, ha aplaudit “la generositat del celler en compartir els seus avanços amb altres cellers de tot el món, cofundant, per exemple, l’associació International Wineries for Climate Action”.

Família Torres també ha rebut, juntament amb el celler californià Jackson Family Wines, el premi a la millor iniciativa verda ‘Best Green Initiative’ per l’abast d’International Wineries for Climate Action, associació que van cofundar els dos cellers el 2019 i que ja aglutina 22 cellers de tot el món, amb uns altres 30 en procés per unir-se.

Per a Miguel A. Torres, president de Família Torres i membre de la quarta generació: “Per suposat, és un gran honor haver rebut un reconeixement pel nostre programa mediambiental Torres & Earth, però allò que em fa fins i tot més feliç és la distinció a la millor iniciativa verda, ja que estic convençut que la clau està en la feina conjunta. És evident que ningú pot permetre’s una actitud de no fer res davant del canvi climàtic i que s’ha d’actuar a tots els nivells, en tots els sectors i a tot arreu. Ja som 22 membres a IWCA però necessitem molts més cellers que actuïn per descarbonitzar conjuntament el sector del vi a nivell global”.

Família Torres va posar en marxa el programa Torres & Earth el 2008 amb projectes relacionats amb les energies renovables, biomassa, vehicles elèctrics, eficiència energètica, adaptació al canvi climàtic, reforestació i investigació. Des d’aleshores, ha invertit prop de 16 milions d’euros i això li ha permès reduir les emissions de CO2 per ampolla en un 34% del 2008 al 2020. L’objectiu per al 2030 és arribar al 60% de reducció com a mínim i convertir-se en un celler de zero emissions abans del 2040.

Al llarg dels anys, Família Torres ha rebut altres reconeixements als Green Awards de The Drinks Business: el 2010, va ser reconeguda amb el premi Green Company of the Year i, el 2013, va obtenir l’Amorim Environmental Award. Miguel A. Torres també va rebre el reconeixement a la trajectòria professional el 2011.

La cerimònia d’entrega dels Green Awards 2021, que contemplen 13 categories, va tenir lloc a Londres aquest passat 29 de novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa