Miquel A. Torres | CCMA

Un càrrec ja és efectiu, és el de MIquel Torres i l’altre, el de Pau Roca, es només una proposta. Ara bé, qui la fa és el Comitè Europeu de les Empreses de Vins, una organització amb molta infuència en el sector del vi a Europa. Si tira endavant, dos catalans estaran al front de les principals organismes empresarials del món del vi a l’Estat i a tot el continent.

Miquel A. Torres, president dels Cellers Torres, ha assumit la presidència de la Federació Espanyola del Vi (FEV) en el marc de la darrera Assemblea Extraordinària. Torres substitueix Christian Barré, que assumirà responsabilitat a Cuba dins el grup Pernod Ricard. El responsable de Torres ocupava, fins ara, la vicepresidència primera de l’organització i l’àrea d’internacionalització.

En la seva primera intervenció ha repassat els principals reptes que l’organització cellerera haurà d’afrontar en un termini curt de temps: la importància de seguir defensant un tractament específic pel vi, promoure l’autoregulació publicitària per col·laborar amb polítiques de salut pública i defensar el consum moderat de vi.

Pel que fa a l’àmbit internacional “és fonamental aconseguir que el vi sigui una prioritat en les negociacions comercials” -explicava el nou president-, treballar per eliminar obstacles al comerç a través de la globalització, i posar en marxa una gran campanya per a la recuperació del consum de vi a tot l’Estat”.

L’altre català que es podria situar a dalt de tot de l’Organització Internacional de la vinya i el vi és el també català Pau Roca, que des de 1992 és el secretari general de la Federació Espanyola del Vi, la FEV que ara presideix Torres.

Pau Roca, secrrtari general de la FEV | FEV

Un altra de les organitzacions internacionals del món del vi, el Comitè Europeu de les Empreses de Vins que reuneix a 24 organitzacions europees i els seus membres produeixen i comercialitzen la gran majoria de vins europeus de qualitat, han proposat que sigui Roca que el que se situi davant d’OIV.

L’OIV és un organisme del qual en formen part 46 Estats membres i la seva missió és indicar les mesures que permetin tenir en compte les preocupacions dels productors, dels consumidors i dels altres actors del sector vitivinícola.

Roca ja té responsabilitats dins de la OIV com a vicepresident del grup de treball dedicat al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic. De moment això és només una proposta que s’haurà de confirmar d’aquí a un any, el mes de juliol de 2018.

Nou comentari

Comparteix