VadeVi
Els catalans som els segons de l’Estat que més vi consumim
  • CA

!–akiadsense–>

Cada català pren cada any unes 25 ampolles de vi. Però no som els que més consumim perquè a les Illes Balears, el consum de vi per habitant en un any és de 26 ampolles. Al final del ranking hi apareixen els riojans amb 14 litres per habitant anual.

Aquesta és una de les dades que s’extreuen de l’estudi de l’EAE Business School,Panorama actual i perspectives del sector vitívinícola,“> en el que analitza la situació a tot l’Estat i fa alguna aproximació sobre la situació mundial.

Pel que fa al volum de negoci vinculat al consum qui més en genera són Andalusia i Catalunya amb una despesa de 1.144 i 1.140 milions d’euros respectivament.

Quan l’estudi se centra en la producció mundial, constata un descens, durant el 2016 del 5% fins a situar-se anprop de 260 milions d’hectolitres, un dels nivells més baixos dels últims 20 anys. Els tres principals productors mundials són Itàlia, França i Espanya, amb el 50% del total i Estats Units i la Xina són els que més consumeixen, tot i que la previsió apunta que la Xina se situarà en primer lloc en breu.

Trobareu l’estudi complertaquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa