VadeVi
Els cerdans Cal Mandrat treuen al mercat el primer vi nascut en alta muntanya
  • CA

Cal Mandrat de Montellà, a la Cerdanya, acaba de presentar aquests dies el seu primer vi Campgran 2020, un blanc de cupatge de riesling i gewürztraminer del qual només s’han embotellat 1.200 ampolles en la seva primera anyada.

Javier Güell i Silvia Gaminde són els propietaris i responsables d’aquest nou projecte vitivinícola d’alta muntanya que es va iniciar amb la plantació de les primeres vinyes el 2016 al terme municipal de Montellà i Martinet de Cerdanya, al límit nord del Parc Natural del Cadí-Moixeró, i a uns 1.250 metres d’altitud. Sergio Silguero i Albert Puignau de Vínic assessoren Cal Mandrat i han estat els enòlegs d’aquest primer vi.

Silvia Gaminde i Javier Güell de Cal Mandrat | ©GamiOrbegoso

“A Cal Mandrat seguim pràctiques d’agricultura ecològica i l’objectiu és que el nostre vi transmeti l’essència del paisatge d’alta muntanya que ens envolta a partir de la seva intensitat aromàtica i frescor. Amb una marcada acidesa que doni vida i personalitat a un vi que millorarà en ampolla guanyant complexitat sense perdre delicadesa”, explica Sílvia Gaminde.

Tot i que Cal Mandrat encara està en període experimental, Silvia afegeix que “quan tinguem més producció, ens agradaria comptar amb un petit celler per vinificar les dues hectàrees a la mateixa propietat”.

“Una vegada es consolidi la vinya la idea és fer un vi prèmium, segurament amb més criança en fusta. Un vi que, des del primer moment, sigui diferent i d’alta qualitat. Que qui el tasti per primera vegada, pregunti: ‘i dius que aquest vi és de la Cerdanya?'”, comenta Gaminde. I afegeix, “amb la poca producció que fem, confiem en el mercat de proximitat. Pensem que serà un vi amb molt bona acceptació entre els veïns habituals i de segona residència de la comarca; així com entre els restauradors”, dirà.

Veremat a mà, el Campgran 2020 es va elaborar amb un rendiment de premsa inferior al seixanta per cent i una fermentació alcohòlica a 13 graus durant dues setmanes. Finalitzada la fermentació, va estar en contacte amb les seves mares durant tres mesos fent una criança en un seixanta per cent en dipòsit d’acer inoxidable i el quaranta per cent restant en bota de roure francès.

El preu recomanat de venda al públic és de 25 euros, i el celler proposa gaudir-lo acompanyant marisc o sushi, formatges del país o aus i altres carns blanques.

Ampolla de Campgran 2020 | ©Gami Orbegoso

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa