VadeVi
Els enòlegs debatran sobre biodiversitat i regenerativa al seu proper congrés
  • CA

Ja estan obertes les inscripcions per al Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava 2022 que tindrà lloc el pròxim 11 de novembre. Serà, un any més, el punt de trobada dels enòlegs i enòlogues de Catalunya, que es reuniran per compartir jornada professional durant el dia, i celebrar ja al vespre la Nit de l’Enologia i lliurar els tradicionals premis anuals.

Una interrelació de sistemes

“La vinya, un ecosistema antròpic i, per tant, fràgil, amb una espècie vegetal predominant, és la cosa més semblant a l’ecosistema microbiològic d’un most en fermentació, també amb unes poques espècies predominants introduïdes per l’acció humana. Aquest darrer ecosistema és, en part, conseqüència del que constitueix la microbiota de la vinya, que bé podria contribuir al concepte terroir. Heus aquí una interrelació de sistemes que la ciència just comença a desentranyar”.

Amb aquestes paraules desciuren la jornada tècnica, que es presenta enguany sota el lema “La biodiversitat, factor clau en la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles” i servirà per escoltar diverses seus al voltant d’aquesta temàtica.

Hi seran la Dra. Isabelle Masneuf-Pomarède, professora d’Enologia en Bordeaux Sciences Agro; Dania Garcia Sánchez, professora en micologia i microbiologia ambiental de la Universitat Rovira i Virgili; Raquel Campos Herrera, investigadora en el “Instituto de las Ciencias de la Vid y el Vino  (ICVV) i el Dr. Andrea Squartini, professor associat, Departament d’Agronomia Animals Aliments Recursos Naturals i Medi Ambient – DAFNAE, Università di Padova. Per complementar el panell, Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i president de l’Associació de Viticultura Regenerativa.

Durant la sessió de la tarda hi haurà un tast dirigida pel sommelier Ferrran Centelles que permetrà tastar vins elaborats seguint els mètodes de la viticultura regenerativa a la vinya.

El congrés està organitzat per Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, l’Associació Catalana d’EnòlegsLa Confraria del Cava Sant Sadurní i INCAVI i s’emmarca en la Setmana del Vi Català. Per poder-hi participar, es pot sol·licitar la inscripció a través del correu electrònic [email protected].

La Nit de l’Enologia

Al vespre, es traslladaran al Cava Centre de La Fassina de Can Guineu a Sant Sadurní d’Anoia per gaudir de la seva festa anual, la Nit de l’Enologia. La gala, presentat per la periodista Margalida Ripoll, servirà per reconèixer la tasca professional i de promoció de l’enologia i el món del vi.

Es lliuraran doncs premis a:

  • A una personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola.
  • A l’estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana 2021, de la Universitat Rovira i Virgili.
  • A un comunicador, per la seva labor en difondre el món de l’enologia, el vi i el seu entorn.
  • Reconeixement a l’Enòleg o Enòloga ACE-CEEC, més prestigiat els premis Vinari d’enguany.

En finalitzar l’acte de premis, totes les persones assistents podran gaudir d’un sopar, amenitzat per música en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa