VadeVi
Els joves comencen a definir el nou xarel·lo vermell de Nadal
  • CA

Amb la voluntat de participar en el procés decisori per a l’elaboració del primer escumós de xarel·lo vermell de Nadal, aquest cap de setmana s’ha reunit per primer cop el nou comitè de tast jove del celler. Aquest 2017 hi haura quatre convocatòries més: al maig, juliol, setembre i desembre.

En la primera reunió, els integrants van poder descobrir la roda d’aromes i, després, van fer dos tastos triangulars, un amb dos vins base de xarel·lo i un alta amb dos caves brut idèntics, pero amb una dosificació de licor d’expedició diferent. Per acabar es va fer un tast de Nadal X vermell 2015. La intenció del celler és introduir aquest grup en la personalitat dels productes de Nadal paral·lelament a la definició del nou producte.

Amb aquesta activitat, el “celler entra de ple en les percepcions aromàtiques i gustatives del públic jove amb la intenció d’elaborar un escumós de xarel·lo vermell amb un estil i unes propietats úniques”, com va explicar el director tècnic del celler, Xavier Nadal.

En la reunió del mes de maig, el grup participarà en un tast per parelles de vins base de xarel·lo vermell de 2016; i, a partir del setembre, el grup ja començarà a tastar el vi escumós, i a deliberar sobre les diferents versions i l’evolució que fa amb la criança.

Nadal ja fa dos anys que comercialitza un vi tranquil elaborat amb xarel·lo vermell 100%, una varietat autòctona del Penedès que es troba en procés de recuperació. La bona acceptació que ha tingut aquest producte al mercat, així com l’aposta decidida de Nadal per les varietats autòctones, han empès el celler a iniciar el projecte per elaborar el primer vi escumós amb xarel·lo vermell amb el suport d’amants del vi d’una franja d’edat jove.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa