VadeVi
Els joves decidiran l’estil del primer escumós de xarel·lo vermell de Nadal
  • CA

Nadal ha posat en marxa un nou projecte per elaborar el primer escumós a partir de la varietat xarel·lo vermell. Amb l’objectiu que el producte final s’aproximi al màxim al gust del consumidor jove, el celler està buscant 50 joves, d’entre 20 i 40 anys, que els agradi el vi perquè integrin un comitè de tast a través del qual s’escollirà el perfil del nou escumós.

Aquest comitè es reunirà un cop cada trimestre i estudiarà l’evolució dels escumosos elaborats a partir de tres microvinificacions amb raïm de la verema 2016 amb tres punts de maduració diferents. A partir dels resultats analítics i organolèptics, el celler valorarà les diferències que hi ha entre els tres escumosos i com evolucionen aquests paràmetres a mesura que augmenta la criança en ampolla a la profunditat de la cava fundacional.

L’objectiu és que aquest comitè de tast sigui un grup constant i estable per tal de garantir un mateix criteri de tots els tastos al llarg del procés. El comitè es reunirà cada trimestre i, a part del tast orientat a escollir el futur escumós de xarel·lo vermell, també es tastaran productes emblemàtics i primícies del celler.

Xavier Nadal, director tècnic del celler, ha afirmat: “Si tot va bé, per la verema 2019 ja disposarem dels coneixements suficients per poder dominar l’elaboració d’un escumós de xarel·lo vermell amb un estil i unes propietats úniques”.

Nadal ja fa dos anys que comercialitza un vi tranquil elaborat amb xarel·lo vermell 100%, una varietat autòctona del Penedès que es troba en procés de recuperació. La bona acceptació que tingut aquest producte al mercat, així com l’aposta decidida de Nadal per les varietats autòctones, han empès el celler a iniciarel projecte per elaborar el primer vi escumós amb xarel·lo vermell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa