
!--akiadsense-->!--akiadsense-->
Els membres de l’Associació espanyola de periodistes i escriptors del vi, l’AEPEV han triat en la seva vuitena edició, els millors vins i espirituosos de l’estat.
En una votació a doble volta en la que hi han pres part més del 90% dels seus membres, han hagut de decidir entre les 1055 marques proposades en la primera fase del concurs.
A la final hi van arribar 143 vins i 41 espirituosos, dels quals 20 eren catalans, i es van escollir en funció d’11 categories.
Finalment els vins i escumosos catalans que han aconseguit estar entre els escollits són:
Milmanda 2012 de Cellers Torres. DO Conca de Barberà
Recaredo Turó den Mota 2005. DO Cava
Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2008. DO Cava
I en el capítol d’altres espirituosos hi trobem la ginebra Gin Mare Col·lecció d’autor de Destilerías MG de Vilanova i La Geltrú.
Andalusia amb vuit vins i espirituosos i Galícia amb set són les que tenen més premis, després hi ha Catalunya i Castella i Lleó amb quatre marques, Castella-La Mancha i València tenen tres marques premiades, Extremadura dues i Navarra i el País Basc, una.
El vi més votat, amb 115 punts ha estat Don PX 1986 Gran Reserva de la DOP Montilla-Moriles, després Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2015, Vi de la Tierra de Castilla, amb 110 punts i Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2008 amb 101 punts, que és l’escumós més votat.
Els premis es lliuraran el proper mes d’abril a Moriles, a Córdova.
Podeu consultar el palmarès complert aquí.