VadeVi
Els sommeliers catalans es preparen per a repetir com a millors de l’Estat

Després de l’èxit de la passada edició -en què el català Josep Pelegrín es va fer amb màxim reconeixement- torna el Campionat d’Espanya de Sommeliers en la que enguany serà la 23a edició. Aquest certamen està organitzat pel Grupo Gourmets i compta amb la col·laboració Técnica de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers.

Aquest 2017, un total de 51 professionals del sector optaran al títol de Millor Sommelier d’Espanya 2017. Per a fer-ho, hauran de superar les dues fases en les que es divideix el concurs, que té com a objectiu divulgar la cultura de la sommelieria. La semifinal, que se celebrarà el dimecres 26 d’abril, constarà d’un examen escrit; i els 3 millors passaran a la gran final que tindrà lloc dijous 27 d’abril.

Una última fase que constarà d’unes complexes proves tècniques entre les que destaquen el tast oral d’un vi, una carta errònia, la identificació de destil·lats, licors o qualsevol beguda susceptible de ser valorada por un sommelier, la decantació i servei d’un vi o presentar l’harmonització més adequada per al menú que proposi el Jurat.

Els 4 semifinalistes catalans d’aquesta 23ena edició del concurs són: Anna Casabona París (Valls, 1971), sommelier del celler Capçanes; Toni Lara Rojas (Lleida, 1976) sommelier del restaurant l’Estel de la Mercè; Marc Terés Riu (1973), sommelier del restaurant Osmosis i V-Enology; i Dani Martinez Felguera (Begur, 1989), sommelier del Celler de Can Roca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa