VadeVi
Els vins de la DO Catalunya se’n van a Mèxic
  • CA

La Denominació d’Origen Catalunya aproparà els seus vins el mercat mexicà aquest proper 26 de gener. La DO, exportadora de 42 milions d’ampolles al món anualment, es marca com a objectiu expandir-se i consolidar-se en aquest mercat creixent en els darrers anys per als vins que surten sota la seva empara.

El propòsit de l’entitat és el de donar suport als cellers que formen part de l’acció amb la finalitat d’obrir-se camí a Mèxic. Així doncs, una dotzena de cellers emparats a la DO Catalunya han decidit sumar-s’hi, presentant fins a 40 referències diferents amb l’objectiu d’oferir la màxima representació dels seus vins i projectes vitivinícoles.

Una de les finalitats de l’acció és posar en valor i reivindicar la mediterraneïtat dels vins catalans, i específicament de la DO Catalunya, caracteritzats en termes generals per ser vins moderns i innovadors. De color atractiu, amb una intensitat aromàtica mitjana-alta, bastant estructurats i amb una acidesa moderada, que aconsegueixen un bon grau alcohòlic natural amb facilitat.

En aquest sentit, la presentació de la DO Catalunya s’emmarca sota el lema Vinos mediterráneos con más de 2.000 años de tradición vitivinícola i tindrà lloc, com dèiem, el 26 de gener a l’Hotel Geneve de Ciutat de Mèxic. L’acte està adreçat a professionals del sector tant de la Ciutat de Mèxic com d’altres estats. La jornada arrencarà a les 11:30h amb una presentació dels vins de la DO Catalunya en una sessió b2b entre cellers i professionals assistents d’altres estats.

A continuació, tindrà lloc un dinar-maridatge amb els vins de la DO Catalunya a càrrec d’Anton Castellà, enòleg i secretari del Consell Regulador. Un cop finalitzat, es donarà pas a la segona sessió de presentació dels vins en una nova trobada entre cellers i professionals de Ciutat de Mèxic i altres estats, en format showroom.

La jornada conclourà amb el tast dirigit Un recorrido por la DO Catalunya, per mostrar l’ampli ventall emparat en la Denominació d’Origen. De nou, serà Anton Castellà qui dinamitzarà el tast.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa